I det fynske folks tjeneste

Dræbt af betonsten: Dusør på 50.000 kroner udlovet

Fagforening mener det har vidtrækkende konsekvenser, hvis ikke der gøres noget for stoppe stenkast mod bilister.

Det var fra denne bro at en 30 kilo tung betonsten blev kastet og dræbte en 33-årig tysk kvinde. Hendes 36-årige mand holdes i kunstigt koma på OUH. Foto: Nils Mogensen Svalebøg/Fynske Medier

Fagforeningen Business Danmark stiller 50.000 kroner i udsigt til den som kan give politiet det afgørende tip i pågribelsen af den eller de gerningsmænd, der tidligt søndag morgen kastede en betonsten ned fra en fynsk motorvejsbro og dræbte en tyske kvinde i en bil.

Fagforeningen, der har mange medlemmer, der bruger mange timer bag rattet på de danske lande- og motorveje, siger til Ekstra Bladet, at der skal handles for at få stoppet stenkast mod bilister.

- Det har vidtrækkende konsekvenser, hvis vi ikke gør noget ved det her, og det her hverken kan eller skal vi tolerere som samfund - at nogen forsøger at lave død og ødelæggelse ved at smide sten og andet ud over broerne, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark, til avisen.

Frygter nervøse bilister

Han frygter at ulykken fra Den Fynske Motorvej kan skabe en generel utryghed.

- Ikke nok med at vi som bilister skal holde øje med, hvad der foregår foran os og bagved os. Hvis vi også skal til at holde øje med, hvad der foregår fra luften, så bliver det vanskeligt at køre på motorvejen. Hvis man tænker sig, at det, der sker nu, er, at folk bliver nervøse, når der går nogle oppe på motorvejsbroerne, og begynder at træde på bremsen, så får vi den her kængurukørsel, som giver harmonikasammenstød, og så har vi pludselig hele balladen, siger han. 

Læs også Flere udlover dusør i sag om fynsk motorvejsdrab

Business Danmark har ifølge Ekstra Bladet ikke været i kontakt med politiet om dusøren.

Tidligere tirsdag fortalte Fyns Politi, at det havde fået flere henvendelser angående dusører, men var gået i tænkeboks.

Sådan gør du

For at komme i betragtning til dusøren vil Business Danmark have, at oplysningerne går via politiet eller en advokat, og at oplysningerne fører til en domfældelse.