I det fynske folks tjeneste

Dræbt af betonsten på motorvejen: Minister skal ind i sagen

Minister skal undersøge, hvor ofte det sker, at der kastes farlige genstande ud fra motorvejsbroer. Politiet opfordrer vidner til at henvende sig.

Socialdemokraterne vil have overvågning og høje hegn på motorvejsbroerne for at stoppe stenkasterne. Her er det den bil, som blev ramt af en 30 kilo tung sten og kostede en 33-årig mor livet. Foto: Local Eyes

Den fynsk valgte retsordfører for Socialdemokraterne, Trine Bramsen, vil have transportminister Hans Christian Schmidt (V) på banen efter den tragiske ulykke søndag morgen på Den Fynske Motorvej. Her mistede en 33-årig tysk mor livet, da en 30 kilo tung sten blev kastet ned fra en bro og gik igennem bilens forrude.

Det er ikke første gang, at der er blevet kastet genstande ud fra motorvejsbroer, og derfor vil Socialdemokraterne have transportministeren til at undersøge problemets præcise omfang.

- Vi har de senere år flere gange set, at der bliver kastet sten og andre ting ned fra broerne. Det gør bilisterne utrygge, og derfor skal vi vide, hvor udbredt det er, siger Trine Bramsen til Ritzau.

Høje hegn og overvågning

Svaret vil partiet bruge til at udpege de motorvejsbroer, som eventuelt er særligt udsatte. De skal gøres mere sikre.

- Det kan ske med højere hegn eller bedre overvågning. Søndagens ulykke endte i et decideret drab, og det skal vi tage alvorligt, siger Trine Bramsen.

Venstre: Falsk tryghed

Venstre har hidtil afvist at skærpe sikkerheden på motorvejene. Ifølge trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen vil det koste rigtig mange penge og give en falsk tryghed.

Den tyske kvindes mand kom alvorligt til skade under ulykken. Han blev ifølge politiet opereret mandag og er stadig i kritisk tilstand. Parrets femårige søn slap med skrammer.

Politiet savner tip

Fyns Politi har modtaget flere henvendelser i sagen om drabet på den 33-årig tyske kvinde. Men de afgørende tip mangler fortsat, oplyser Charlotte Nyborg, kommunikationsrådgiver i Fyns Politi, til Ritzau.

Således ønsker politiet henvendelser fra folk der var i området ved afkørslen nær Vissenbjerg i tiden omkring den fatale hændelse.

Ulykken skete søndag morgen kort før klokken fire. Der blev kastet en 30 kilo tung sten mod bilen. En mindre sten på 9,5 kilo blev også sendt i bilens retning. Det er ifølge Fyns Politi den tungeste af stenene, der kostede kvinden livet.

Især er det interessant for efterforskerne, hvis nogen har bemærket personer i området nær broen, som kom kørende eller trillende med de store sten.

Desuden opfordres entreprenører, murere og andre til at henvende sig, hvis de mangler to af netop den slags sten - danblok type 2.

Alle henvendelser om sagen kan ske til politiet på telefonnummer 114.

Det var disse to sten, som blev kastet fra broen søndag morgen.  Foto: Fyns Politi

 

Fakta

På Den Fynske Motorvej E45 er der i alt 44 broer over vejen.
På Svendborgmotorvejen er der 21 broer. 
Ingen af dem har særlige afskærmninger.
På landsplan er et sted mellen 20 og 25 broer monteret med en støjskærm, mens to er sikret med rækværk, der skal forhindre folk i at klatre over hegnet.
Kilde: Fyens.dk