I det fynske folks tjeneste

Far og søn adskilt efter betonklodskast på Fyn

Mandag er det et år siden, en tysk kvinde blev dræbt, da familiens bil blev ramt af en 30 kilo tung betonklods på Fynske Motorvej. Ifølge familien er hendes mand invalid for livet og kan blive permanent adskilt fra sin søn.

Mandag for et år siden kastede ukendte gerningsmænd en 30 kilo tung betonklods ned fra en motorvejsbro ved Skallebølle vest for Odense. En 33-årig kvinde blev dræbt, hendes mand blev alvorligt kvæstet, mens deres femårige søn slap med skrammer.

Ifølge Ritzau skal den 36-årige familiefar leve med konsekvenserne af ulykken. 

De efterladte ønsker ikke at stå frem i interview, men skriver i en mail, at den 36-årige er blind, har store hukommelsesproblemer og er afhængig af hjælp døgnet rundt.

Læs også Politiet: Dræbende stenkast fra bro var planlagt

- Han skal være i pleje resten af sit liv, skriver de.

Familiens dengang femårige søn har det efter omstændighederne godt.

- Det går for så vidt godt med sønnen. Han bor hos sine bedsteforældre, og vi ved ikke, hvornår eller om han og faren nogensinde kommer til at leve sammen, skriver de pårørende.

Politiet uden spor
Fyns Politi er fortsat på bar bund i sagen, og har ikke udsigt til at finde dem, der kastede stenen.

Han skal være i pleje resten af sit liv

Pårørende til ofre for stenkast

Man har fundet frem til, at den blev stjålet fra en byggeplads i Tarup, og på et tidspunkt efterlyste politiet en Volvo stationcar efter tip fra offentligheden, men der mangler stadig afgørende spor:

- Vi har ingen spor at køre efter, så sagen ligger lige nu og venter på, at der dukker nye spor op, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, Fyns Politi, til Ritzau.

Han opfordrer folk til at henvende sig til politiet, hvis de har den mindste fornemmelse af at have oplysninger.

Hvis man går med den der følelse af, at det ikke har politiets interesse, er det vigtigt at henvende sig alligevel

Vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, Fyns Politi.

- Man skal ikke holde sig tilbage. Lad politiet afklare, om der er hold i det eller ej. Hvis man går med den der følelse af, at det ikke har politiets interesse, er det vigtigt at henvende sig alligevel siger Per Lydiksen Laursen.

Samlede penge ind
Efter den tragiske hændelse arrangerede lokale beboere i familiens hjemby, Recklinghausen, en indsamling til dem, og der indløb omkring 50.000 euro.

Omkring 200.000 kroner kom fra en indsamling arrangeret af den danske fangruppe for den tyske fodboldklub Borussia Dortmund. Recklinghausen ligger nær Dortmund.  

Læs også Carsten var vidne til betonklodsdrab: - Jeg hørte drengen i bilen

Fakta om betonklodsdrabet


 * Natten til 21. august 2016 kørte 33-årige Nelli Gosmann, 36-årige Andreas Gosmann og familiens femårige søn Alexander hjem fra en ferie med venner i Sverige.

 * På vej mod hjemmet i byen Recklinghausen ved Dortmund passerede de klokken cirka 04.00 en bro over den fynske motorvej ved Langesøvej.

 * Da den tyske Seat passerede under broen droppede ukendte gerningsmænd en 30 kilo tung betonklods ned på bilen.

 * Nelli Gosmann døde på stedet, mens manden blev alvorligt kvæstet og lå en periode efterfølgende i koma.

 * Den femårige dreng slap med overfladiske skrammer.

 * Fyns Politi fandt efterfølgende ud af, at betonklodsen er stjålet fra en byggeplads knap 12 kilometer fra gerningsstedet.

 * Politiet behandler sagen som et drab, men har ingen anholdte i sagen.

 * Efter drabet var der flere steder i landet adskillige sager med sten og andre effekter, der blev kastet ud fra motorvejsbroer.

 * Denne type sager er klinget af, men så sent som i søndags blev en bus fra selskabet Rød Billet ramt af en sten i nærheden af Sorø på Sjælland. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade.

Kilde: Ritzau