I det fynske folks tjeneste

Forfærdelige stenkast: Her er de fynske fortilfælde

Det er langt fra første gang, at der bliver kastet med sten fra fynske motorvejsbroer. Søndag morgen kostede det en 33-årig tysk mor livet.

2006:

Fire unge fynboer blev idømt fængselsstraf efter de i juni 2006 havde kastet sten og store betonblokke mod biler på motorvejen syd for Odense.

27. april 2008:
En 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten, der blev kastet ned fra en gangbro ved afkørsel 50 i det vestgående spor på motorvej E20 ved Odense. Der har været lignende episoder på strækningen før: "For et halvt år siden fængslede vi tre personer som også smed sten ned fra en af broerne over motorvejen,” sagde politiet dengang. 

18. januar 2009:
En sten smadrede forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense ved Fraugde-Kærby. Den kvindelige fører slap uskadt.

Den 31. januar 2016:

Eftermiddag: En tysk bilist blev ramt af en sten, som blev kastet ned fra en motorvejsbro. Vedkommende slap uskadt.

Aften: En betonflise blev kastet ned over en familiebil på samme sted, som en tysker tidligere på dagen var blevet ramt. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

Begge hændelser fandt sted ved motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg.

18. august 2016:

Natten til til 18. august kørte en fynsk bilist ind i en træstamme på Den Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

Bilisten er overbevist at træstammen blev kastet ud fra en bro. Det kan kan Fyns Politi dog endnu ikke bekræfte.

Føreren slap uden skrammer.

20. august 2016:

Lørdag 20. august fik en bilist på ringvejen ved Seden i det nordøstlige Odense kastet en næve-stor sten på sin bil.

Stenen blev kastet fra en gangbro og bilisten så to drenge stå på gangbroen. De kastede to store sten, hvoraf den ene ramte bilen. Politiet leder efter to drenge i 12 til 15 års alderen.

21. august 2016:
Søndag blev der kastet i alt fire sten fra en bro over fynske motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.  Ved episoden omkom en 33-årig tysk mor. Hendes 36-årige mand er stadig indlagt, mens den femårige søn er uskadt.