I det fynske folks tjeneste

Formand for Transportgruppe: Dusør kan være med til at hjælpe

3F's Transportgruppe har valgt at udlove en dusør på 50.000 kroner for henvendelser, der kan hjælpe politiet med at finde gerningsmændene bag det dræbende stenkast, der fandt sted fra en fynsk motorvejsbro.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Fyns Politi vil ikke oplyse, hvor stor den samlede dusør for tips i efterforskningen af stenkast fra en fynsk motorvej er, men både private og virksomheder har givet større eller mindre beløb til den dusør. Nu har 3F's Transportgruppe også meldt sig ind kampen om oplysninger, der kan lede til en opklaring af sagen. 

- Vi har 50.000 medlemmer, hvor 80 procent eller mere til dagligt transporterer sig rundt på motorveje og landeveje, og derfor er de også blandt dem, der er udsat. Og det skal selvfølgelig være sådan, at de hjælper med at fange de her personer. De synes det er alvorligt, og der skal gøres noget ved det, siger formanden for 3F's Transportgruppe, Jan Villadsen, til TV 2/Fyn. 

Læs også Stenkastere skal fanges: Også 3F giver stor dusør

Hos Fyns Politi ønsker de ikke at oplyse om den samledes dusør, fordi de frygter, at det kan øge risikoen for falske tips. Men den bekymring deler de ikke hos 3F. 

- Det er vi ikke bange for. Vi tror, at langt den største del af befolkningen - hvis ikke hele befolkningen - tager det her meget seriøst. Det er sket flere steder, så sent som forgårs, hvor der var en lastbil, der blev ramt. Vi tror på, at det her kan være med til at hjælpe, og forhåbentlig sender det et signal om, at den slags drengestreger og amoralske opførsel ikke hører nogle steder hjemme, fortæller Jan Villadsen.