I det fynske folks tjeneste

Frank tjekkede stenene i sin have: - Vi må håbe de får fat i ham

Man står ikke på broen og kigger. Billisterne kunne blive nervøse, siger Frank Petersen. Han er nabo til den bro, hvorfra der lørdag blev kastet en 40 kilo tung sten ned på vejbanen.

00:48

Frank Petersen og familien bor i Spedsbjerg på Husemosevej. Kun 400 meter fra hvor Spedsbjervej går over broen over Fynske Motorvej.

Det var her en bilist fra Ringe natten til lørdag måtte kaste sin bil ud til højre for at undgå en sten, som blev kastet ved fra broen.

Bilisten og en bagved kørende lastbilchauffør slap med skrækken. Men det kunne være gået grueligt galt.

Den sten som landede på vejbanen ikke langt fra afkørslen til Blommenslyst vejer 40 kilo. Den er dermed ti kilo tungere ned den sten, der i august sidste år dræbte en tysk mor og gjorde hendes mand invalid. Parrets lille søn slap uden skrammer.

Det er en hændelse som sidder dybt i Frank Petersen. Så dybt, at så snart han hørte om det nye stenkast var han ikke tvivl i om, hvad han måtte gøre.

- Vi gik ud og tjekkede de sten vi har liggende ude i vores have, og var rundt og kigge på hele grunden. Men der mangler ikke nogen her. Ikke hvad jeg kan se - i hvert fald.

- Man er jo altid bange for at det måske skulle være en sten, der kom fra vores have. Men vi har jo mange sten liggende ..., siger Frank Petersen og lader ordene hængende i luften.

Da den tyske familie blev ofre for en gal mands værk var Frank Petersen også en tur ude i haven og tjekke sten. Den gang tog han et billede af stakken. Så kunne han sammenligne, hvis det blev nødvendigt.

Tager hensyn til bilisterne

Men det er ikke kun stenene i haven, som har fået et nyt fokus. Også når der luftes hund og gås ture i området er der ændret vaner:

- Man står ikke på broen og kigger ned på bilerne. Så ved man jo godt, at de får dårlige nerver nedenunder. Man går henover så hurtigt som muligt, siger Frank Petersen, som er åbenlyst påvirket af det seneste stenkast:

- Vi må håbe de får fat i ham. Hurtigt!