I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Når man har gjort noget forfærdeligt, fortæller man det til nogen

Det strømmer ind med henvendelser til Fyns Politi efter stenkastet ved Fynske Motorvej natten til lørdag. Politiet har modtaget både tip, ideer til efterforskningen og konkrete oplysninger om mulige gerningsmænd.

00:30

Video: Ole Holbech

Fyns Politi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere om stenkastet fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej, men mangler endnu det afgørende spor i sagen. Fyns Politi er derfor fortsat meget interesseret i at høre fra personer, som har oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.

- Vi får heldigvis rigtig mange henvendelse både på mail og telefon. Folk er så forfærdede over, at nogen kan finde på at gøre det, at de gerne vil hjælpe, fortæller politikommissær Ann Kate Pedersen fra Fyns Politi til TV 2/Fyn.

Nogen ved, hvem der gjorde det

Og Fyns Politi er overbevist om, at nogen ved, hvem gerningsmanden er.

Læs også Politiet: Nyt stenkast var forsøg på manddrab

- Når en person har gjort noget så voldsomt og forfærdeligt, som det her, så kan personen ikke holde det for sig selv. Gerningsmanden vil på et eller andet tidspunkt fortælle det til andre. Derfor er vi overbevist om, at der er nogen, der ved, hvem gerningsmanden eller gerningsmændene er, siger politikommissær Ann Kate Pedersen.

Undersøger mobilsignaler

Fyns Politi er rutinemæssigt ved at undersøge, hvilke mobiltelefoner der har være aktive i nærheden af mobilmasterne i området omkring Spedsbjergvej.

Busser fra Fynbus, der har kørt i området omkring gerningstidspunktet, indgår også i efterforskningen. Både via overvågningsvideo fra busserne og vidneudsagn fra chauffører og passagerer, fortæller Ann Kate Pedersen.

Den næste 40 kilo tunge natursten ved midterrabatten ved Fynske Motorvej Foto: Ole Holbech

Fyns Politi har også fået mange oplysninger om den næsten 40 kilo tunge granitsten, men det er endnu ikke klart, hvor den stammer fra. Det er heller endnu ikke afklaret, om der er DNA-spor på stenen.

- Vi er fortsat i gang med tekniske undersøgelser af stenen, så det er for tidligt at sige, om der er spor på stenen, fortæller Ann Kate Pedersen.

Minder om to sager fra 2016

I 2016 var der to alvorlige tilfælde, hvor der fra en motorvejsbro blev kastet fliser ned på motorvejen i området omkring afkørsel 53 Odense Vest. De to broer, hvor der blev kastet sten fra, ligger med få kilometers afstand.

Stenkastet fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej natten til lørdag minder på mange måder om sagen fra august sidste år. Her blev en 33-årig tysk kvinde dræbt efter et tilsvarende stenkast fra broen ved Langesøvej.

Kvindens mand blev invalid efter stenkastet, der totalskadede parrets bil, mens deres dengang femårige søn slap uden varige mén. De to stenkast er foretaget fra to broer, der ligger med bare en kilometer imellem sig.

Læs også Flere stenkast på motorvejen: Fyns Politi efterlyser to

Flise ramte dansk familie

Søndag den 31. februar 2016 blev en 30 kilo tung betonflise ligeledes kastet fra broen ved Langesøvej og ned over  Fynske motorvej. Flisen ramte en bil på vej mod vest. I bilen var en dansk familie med to voksne og to børn. Kvinden, der sad på passagersædet i bilen, fik flere kvæstelser i hovedet.

Politiet kaldte det for et mirakel, at familien slap uden alvorligere skader, da deres bil blev ramt.

Flisen var sandsynligvis taget fra en byggeplads ved Middelfartvej i Skallebølle tæt ved Langesøvej.

Ingen af sagerne er opklaret.

02:54 Luk video

Den 31. januar 2016 blev der kastet en flise ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej, der ramte denne bil og kvæstede en kvinde på passagersædet. Foto: Ole Holbech

I 2016 var der to afvorlige tilfælde, hvor der blev kastet fliser ned på motorvejen i området omkring afkørsel 53 Odense Vest. De to broer, hvorfra der blev kastet sten fra, ligger med få kilometers afstand.