I det fynske folks tjeneste

Hvordan kom betonklodserne fra Tarup til Skallebølle?

Politiet efterforsker nu, hvordan to 30 kilo tunge betonklodser blev transporteret de godt 11 kilometer fra Tarup Centret i Odense til motorvejsbroen ved Skallebølle.

Blomster lagt på broen, hvor betonklodserne blev smidt ned på motorvejen. Foto: Ole Holbech

Betonblokken vejer 30 kilo og bliver lavet hos firmaet IBF i Ejby. Foto: Thomas Mengers Karstensen

1 af 2

Fyns Politi ved med sikkerhed, at der mangler et sæt IBF Danblok Type 2 hjørnesten som dem, der blev smidt ned på motorvejen, på byggepladsen ved Tarup Centret i det nordøstlige Odense.

Politiet efterforsker nu, hvordan to 30 kilo tunge betonklodser er transporteret de godt 11 kilometer fra Tarup Centret i Odense til motorvejsbroen ved Skallebølle.

Og Fyns Politi har brug for offentlighedens hjælp til at finde ud af, hvornår de to blokke blev fjernet fra stedet.

- Har nogen set mistænkelige personer omkring byggeriet mellem den 14. juni og 21. august – eller set nogen læsse betonblokke op på en trailer eller måske ind i en bil, så vil vi meget gerne høre om det, siger politikommissær Michael Lichtenstein fra Fyns Politi.

Har ikke serienumre

Der er ikke serienumre eller lignende på blokkene. Derfor kan politiet ikke med 100 procents sikkerhed slå fast, at de to blokke stammer fra Tarup.

- Nej, det kan vi ikke, men ud fra resultaterne af vores efterforskning, så arbejder vi lige nu ud fra, at betonblokkene blev stjålet fra byggepladsen ved Tarup Centeret, siger Michael Lichtenstein. 

Læs også Betonklods-drabet på motorvejen: Nu er rugbrødsarbejdet i gang

Michael Lichtenstein arbejder sammen med sit hold af efterforskere stadig arbejder på gennemgå mere end 200 henvendelser, der er kommet fra borgerne i sagen.

- Borgernes hjælp er meget afgørende i denne sag. Så vi er utrolig glade for de mange henvendelser, vi allerede har fået. Jeg håber selvfølgelig på, at de nye oplysninger i sagen vil få nogen derude til at reagere føre os på sporet af gerningsmanden eller gerningsmændene, siger Michael Lichtenstein.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

 

Det ved politi om betonklodserne

Fyns Politi ved med sikkerhed, at der mangler et sæt IBF Danblok Type 2 hjørnesten som dem, der blev smidt ned på motorvejen, fra byggepladsen ved Tarup Centret i det nordøstlige Odense.

Producenten af Danblok Type 2 betonblokkene IBF i Ejby har flere gange leveret betonblokke ved Tarup Centeret. Første gang den 14. juni 2016 og den seneste levering var torsdag den 18. august 2016.

De tunge blokke har stået frit tilgængelige ud mod Rugvang langs Tarup Centerets parkeringsområde.