I det fynske folks tjeneste

Motorvejen genåbnet efter nyt stenkast: Bilist og lastbilchauffør i undvigelsemanøvre

Bilist fra Ringe fortæller, at han var 20-30 meter fra at blive ramt af en stor sten på den fynske motorvej natten til lørdag.

Stenen til højre blev kastet fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej (billedet til venstre) nogle hundrede meter fra afkørsel 53 i østlig retning, oplyser Fyns Politi. Foto: Ole Holbech

Opdatering: Klokken cirka 10.45 blev motorvejen genåbnet efter politiet havde afsluttet efterforskningen.

-------------------------------------------------

E20 Fynske Motorvej er spærret mellem afkørsel 53 Odense V og afkørsel 52 Odense SV i retning mod Sjælland.

Politiet efterforsker en anmeldelse om stenkast fra en bro. Anmeldelsen løb ind kort efter klokken 03 natten til lørdag.

Vagtchef Anders Therkelsen fortæller til Ekstra Bladet, at en personbil undveg stenen, og en lastbil kørte over den og fik mindre materiel skade.

- Vi var allerede ude og undersøge stedet for sten i nat, men fandt intet. Nu er vi taget derud igen i dagstimerne, og har fundet en mulig sten, siger Anders Therkelsen til avisen.

Ifølge Fyens.dk var det ejeren af Fun Fyn i Ringe, Lars Aabrandt, som i sin personbil måtte undvige stenen på motorvejen.

Han fortæller, at han ved en af broerne efter Kildebjerg så en stor genstand lande på asfalten 20-30 meter foran bilen.

- Jeg tænker det må have været en betonklods eller en stor sten - omkring 30 centimeter. Havde den været kastet lidt senere, havde den helt sikkert ramt mig, siger Lars Aabrandt til Fyens.dk.

Læs også Far og søn adskilt efter betonklodskast på Fyn

Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet ligger stenen i midterrabatten. Den er på størrelse med en basketball, og politiets teknikere arbejder ved stenen og på broen, hvorfra stenen efter al sandsynlighed er blevet kastet.

Stenen er kastet fra en bro over motorvejen under en kilometer fra den bro, hvorfra en sten sidste år i august blev kastet og kostede en tysk kvinde livet, mens hendes mand mistede førligheden.

Både bilisten og lastbilchaufføren anmeldte stenkastet med kort mellemrum, så Fyns Politi formoder, at der kun har været tale om et stenkast.

Bilister kan passere via nødsporet, men Fyns Politi anbefaler at køre fra ved Odense V.

Ingen personer er kommet til skade, oplyser Fyns Politi til TV 2 tidligt lørdag morgen.

Artiklen opdateres ...