I det fynske folks tjeneste

Naboer til betonklodsdrab: Det har berørt os alle

I anledning af årsdagen for, at en betonklods dræbte en tysk kvinde og invaliderede hendes mand, har berørte naboer lagt nye buketter på broen.

00:27

Video: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 2

Mandag er det præcis et år siden, at nogen tidligt om morgenen kastede en betonklods ud fra en motorvejsbro mellem frakørsel Odense SV og Blommenslyst.

En tysk kvinde blev dræbt på stedet, hendes mand er invalid for resten af livet, mens deres dengang femårige søn slap med skrammer.

Hændelsen fylder stadig meget hos naboer til gerningsstedet.

- Det var dybt chokerende for os allesammen herude. Der havde før været nogle stenkast - sådan nogle drengestreger; men det her ligner jo mordforsøg, Det var dybt forfærdeligt for os allesammen, og det har gjort indtryk på hele lokalsamfundet. At få det opklaret er et stort ønske for os allesammen, siger Karsten Henningsen fra Skallebølle, som går tur med sin hund på broen næsten hver dag.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det er jo en bevidst handling. I mine øjne er det planlagt, når man kører 20 - 25 kilometer med en betonklods på 30 kilo og smider den ud fra en bro. Så er det fordi, man vil skade folk, siger Michael Buch fra Vissenbjerg.

Sagen er stadig uopklaret
Politiet er løbet tør for spor i sagen.

Man har fundet frem til, at betonklodsen blev stjålet fra en byggeplads i Tarup, og på et tidspunkt efterlyste politiet en ældre Volvo stationcar efter tip fra offentligheden, men der mangler stadig afgørende spor.

Fyns Politi opfordrer folk, der har oplysninger, til at henvende sig - også selvom de føler, at det nok ikke har politiets interesse.

- Lad politiet tage stilling til det, og henvend jer, har vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen sagt.

Beboerne i området håber, at politiet på et tidspunkt får sagen opklaret:

- Det ville være en stor lettelse. Vi håber jo ikke, at det er nogen fra lokalområdet, der står bag. En opklaring ville være rigtig godt for os, siger Karsten Henningsen.

Læs også Far og søn adskilt efter betonklodskast på Fyn

Far og søn måske adskilt
Fredag kom det frem, at den 36-årige tyske familiefar, der var i bilen, aldrig kommer sig over sine kvæstelser.

Han er blind, har hukommelsestab og er afhængig af pleje døgnet rundt, oplyser de efterladte.

Den dengang femårige søn slap med skrammer. Han bor nu hos sine bedsteforældre; men det vides ikke hvornår eller om, han nogensinde kan genforenes med sin far.