I det fynske folks tjeneste

Over 200 henvendelser i sag om stenkast

Fyns Politi har modtaget over 200 henvendelser i sagen om stenkast på den fynske motorvej. En tysk mand ligger stadig i koma på OUH. Nye oplysninger tyder på, at betonstenen kan være ny.

Betonblokken vejer 30 kilo og bliver lavet hos firmaet IBF i Ejby. Foto: Thomas Mengers Karstensen

Den tyske familie, hvis bil blev ramt af en betonblok på den fynske motorvej natten til søndag den 21. august, var på vej hjem fra ferie i Sverige.

I bilen var en 36-årig mand, hans 33-årige hustru samt parrets fælles søn på 5 år. Familien kommer fra Recklinghausen i Tyskland.

Den 33-årige kvinde blev dræbt, da den 30 kilo tunge betonblok ramte bilen.

- Den 36-årige mand er indlagt på Odense Universitetshospital. Hans tilstand er fortsat kritisk, men stabil. Han ligger fortsat i koma, fortæller efterforskningslederen hos Fyns Politi, politikommissær Michael Lichtenstein.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår lægerne vil prøve at vække den 36-årige mand fra komaen.

Sønnen er mandag i sidste uge taget med af de pårørende hjem til Tyskland.

Over 200 henvendelser

Fyns Politi nedsatte en efterforskningsgruppe, der arbejder med de mange henvendelser.

- Vi har indtil nu fået mere end 200 henvendelser, men endnu ikke en henvendelse, der har givet det afgørende gennembrud, fortæller efterforskningslederen hos Fyns Politi, politikommissær Michael Lichtenstein.

Politiet efterlyser stadig oplysninger fra offentligheden om, hvor de specielle "IBF Danblok type 2 hjørnesten" er taget fra.

- De foreløbige oplysninger tyder på, at stenen er forholdsvis ny. Der er ikke mos eller jord på betonstenen, siger Michael Lichtenstein.

Betonstenen bliver typisk brugt til større anlægsarbejder ved veje og gangtunneler. Firmaet IBF i Ejby på Fyn har leveret stenen til flere entreprenører rundt om på Fyn.

Fyns Politi er meget interesseret i oplysninger om, hvor betonstenene kan være taget fra.

Fyns Politiet vil fortsat gerne høre fra vidner, der har set mistænkelig adfærd i området omkring Langesøvej, Skallebølle og den Fynske Motorvej natten mellem lørdag og søndag i sidste uge.

Betonblokken vejer 30 kilo og bliver lavet hos firmaet IBF i Ejby. Foto: Thomas Mengers Karstensen

 

  Foto: Thomas Mengers Karstensen