I det fynske folks tjeneste

Politi og borgmestre sætter lys på broer efter stenkast

Sammen med Fyns Politi har borgmesterne i Odense og Assens besluttet at sætte lys på to udsatte motorvejsbroer.

Foto: Ole Holbech

Natten til onsdag blev to biler beskadiget, da flere sten blev kastet ned på Den Fynske Motorvej fra en motorvejsbro tæt ved Odense.

Derfor har borgmestrene i de fynske kommuner Assens og Odense efter dialog med Fyns Politi besluttet, at der hurtigst muligt skal sættes lys op på to af motorvejens broer.

Broen, som stenene blev kastet fra onsdag nat, ligger i Assens Kommune. Broen over Spedsbjergvej i Odense Kommune ligger kun to kilometer derfra, og herfra blev der i september også kastet sten.

- Jeg har været i dialog med politidirektøren, og hun forsikrer mig om, at de er i fuld gang med efterforskningen. Det er selvfølgelig dem, der skal finde de skyldige, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Læs også Politiet finder flere sten kastet ned på motorvej

- Og så har vi taget beslutningen om, at vi vil sætte lys op på motorvejsbroen ved Spedsbjergvej, som ligger tæt på den bro, hvor der onsdag nat blev kastet sten, siger han.

Peter Rahbæk Juel (S) forventer, at lyset, som i første omgang vil være midlertidigt, bliver sat op onsdag eller torsdag.

Lys på begge broer

Også Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, har sagt til politiledelsen på Fyn, at kommunen står til rådighed.

- Kan vi hjælpe med noget, så står vi gerne bi. Hvis lys kan gøre gavn, så sætter vi gerne lys op, og det har vi fået nik til fra politiledelsen, siger Assens-borgmesteren.

I november bebudede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet skal kunne overvåge 30 udvalgte vejstrækninger med hemmelige kameraer.

Læs også Samme personer kan stå bag flere stenkast på motorveje

Halvanden måned efter ministerens udmelding er kameraerne endnu ikke sat op. Det oplyser Rigspolitiet.

- Der er en proces i gang med et udbud. Når vi ved, hvem der bliver leverandører, skal de levere udstyret, det skal opsættes, og der skal laves en it-infrastruktur.

- Indtil vi ved, hvem der bliver leverandører, kan vi ikke sige præcis, hvornår det bliver klar, siger pressechef i Rigspolitiet Thomas Kristensen.

De ansvarlige bør "få fingeren ud", så videoovervågningen kan komme op så hurtigt som muligt, siger Peter Rahbæk Juel.

- Beslutningen er jo taget, så dem, der skal udføre det, skal jo bare have sat kameraer op så hurtigt som muligt, siger han.

Lyset kommer op torsdag

Energi Fyn går i gang med at sætte lys op torsdag, og Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi, håber at det er i drift torsdag aften..

- Der har i dag været en dialog mellem de to kommuner og Fyns Politi. Vi er enige om, at lys på broerne er tryghedsskabende. Broerne på Langesøvej og Spedsbjergvej har ikke tilkørsel til motorvejen og ligger øde hen om natten. Derfor vil lys være en god løsning i den aktuelle situation, siger Johnny Schou.