Politi savner gennembrud i sag om motorvejsdrab

Fyns Politi mangler det afgørende tip om, hvem der stod bag stenkast fra bro, som dræbte tysk kvinde.

Fyns Politi modtager fortsat henvendelser i forbindelse med drabet på en 33-årig tysk kvinde. Hun mistede livet, da en sten blev kastet ud fra en motorvejsbro på Fyn.

 Ingen af henvendelserne har dog kunnet føre politiet på sporet af gerningsmændene, oplyser efterforskningsleder Michael Lichtenstein.

 - Henvendelserne fordeler sig ad to spor. Det ene går på den type sten, der er blevet kastet, og det andet drejer sig om mistænkelige personer, fortæller efterforskningslederen.

 Det var en 30 kilo tung sten, som natten til søndag den 21. august ramte en bil med en tysk familie. Kvinden mistede livet, hendes 36-årige mand blev hårdt kvæstet, mens parrets femårige søn ifølge politiet ikke fik alvorlige fysiske skader.
 
Stenen er en såkaldt hjørnesten af typen Danblok fra firmaet IBF. Der blev kastet to af den slags sten ned på motorvejen.

Derudover blev der kastet to mindre sted med en vægt på knap 10 kilo ned.
 - Det er ikke nogen almindelig sten, som du og jeg kan gå ned og købe i et byggemarked. De bliver blandt andet brugt til at holde sammen på skrænter. Men vi mangler at finde ud af, hvor stenene kommer fra, fortæller Michael Lichtenstein.
 
Stenene blev kastet ud fra en bro, hvor Langesøvej krydser Fynske Motorvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

 Politiet har oplyst, at sagen efterforskes som en drabssag. I dansk ret er det muligt at straffe for manddrab, selv om det ikke har været gerningsmandens hensigt at slå nogen ihjel.

 Ifølge den juridiske teori er det nok, at gerningsmanden har handlet skødesløst, selv om han eller hun har været klar over, at handlingen muligvis ville føre til dødsfald.

 Den ulykkelige sag har fået flere private til at melde sig på banen med løfte om dusør i sagen