Politiet: Dræbende stenkast fra bro var planlagt

Hvis man stjæler to tunge betonklodser i Tarup og transporterer dem 11 kilometer for at smide dem ud fra en motorvejsbro, er det ikke bare en dum, spontan ide, mener Fyns Politi.

Den betonblok, der blev smidt ned på den fynske motorvej fra en bro og dræbte en tysk kvinde, er formentlig stjålet fra en byggeplads ved Tarup Centeret i Odense. Det viser Fyns Politis efterforskning.

Den 30 kilo tunge betonblok ramte søndag den 21. august kort før klokken 04 en tysk personbil med en 36-årig mand, hans 33-årige hustru og parrets 5-årige søn. Kvinden blev dræbt, da betonblokken ramte bilen. Manden blev alvorligt kvæstet, mens drengen fik mindre skrammer.

Der blev i alt smidt to betonblokke og to mindre brosten ud fra Langesøvej-broen.  Det er de to betonblokke, politiet nu formoder stammer fra en byggeplads ved Tarup Centeret 11 kilometer fra gerningsstedet.

- Det signalerer, at det ikke bare er en dum ide, men noget man har tænkt over, siger politikommissær Michael Lichtenstein, der leder efterforskningen.

- Vi ved med sikkerhed, at der mangler et sæt IBF Danblok Type 2 hjørnesten som dem, der blev smidt ned på motorvejen, fra byggepladsen, siger politikommissær Michael Lichtenstein.

Produceret i Ejby på Vestfyn

Producenten af Danblok Type 2 betonblokkene IBF i Ejby har flere gange leveret betonblokke ved Tarup Centeret. Første gang den 14. juni 2016 og den seneste levering var torsdag den 18. august 2016.

De tunge blokke har stået frit tilgængelige ud mod Rugvang langs Tarup Centerets parkeringsområde.

- Det er dels henvendelser fra borgerne, dels vores efterforskning, der har ført os på det spor, fortæller politikommissær Michael Lichtenstein.

Beder offentligheden om hjælp

Der er ikke serienumre eller lignende på blokkene. Derfor kan politiet ikke med 100 procents sikkerhed slå fast, at de to blokke stammer fra Tarup.

- Vi har brug for offentlighedens hjælp til at finde ud af, hvornår de to blokke blev fjernet fra stedet. Har nogen set mistænkelige personer omkring byggeriet mellem den 14. juni og 21. august – eller set nogen læsse betonblokke op på en trailer eller måske ind i en bil, så vil vi meget gerne høre om det, siger Michael Lichtenstein.

Fyns Politi  kan kontaktes på telefon 114.

Interview med politikommissær Michael Lichtenstein, Fyns Politi, om efterforskningen af motorvejsdrabet