I det fynske folks tjeneste

Politiet finder flere sten kastet ned på motorvej

Det var mere end en sten, der blev kastet ned på motorvejen klokken 0.55 natten til onsdag. Politiet har fundet flere natursten på gerningsstedet.

00:32

- Gerningsmændene er kynikere, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen. Video: Ole Holbech

Klokken 0.55 blev der kastet flere sten ned på den Fynske Motorvej fra broen ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

Ingen biler blev ramt, men to bilister kørte ind i stenene. De slap begge uskadte fra sammenstødet, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Fyns Politi afspærrede i flere timer motorvejen omkring gerningsstedet i begge retninger for at lede efter spor.

To ramte sten

Læs også Samme personer kan stå bag flere stenkast på motorveje

Den ene bilist fortæller, at han så noget blev kastet ned foran bilen, men at han ikke kunne nå at undvige. Han slap uskadt, men bilen er skadet.

Også en anden bilist påkørte stenen, men slap også uskadt fra sammenstødet med mindre skader på sin bil.

I forbindelse med afspærringen af motorvejen natten til onsdag påkørte en lastbil en af de opstillede afspærringer. Det skete ingen alvorlige personskader.

- Vi har arbejdet hele natten på at undersøge og sikre mulige spor på gerningsstedet. Vi vil selvfølgelig meget gerne høre, hvis nogen har set eller hørt noget, der kan hjælpe os med at finde gerningsmanden. Vi arbejder ud fra en formodning om, at det kan være samme gerningsmand som står bag de tidligere stenkast, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen.

Har fundet flere natursten

Læs også Ved du noget? DNA-spor på snusdåse kan være vigtigt spor i stenkastsag

Politiet har fundet flere sten på gerningsstedet, som alle kan beskrives som natursten. Stenene er af samme type, som den 9. september i år blev kastet ned på motorvejen ved Spedsbjerg.

Her blev ingen ramt. I forbindelse med denne sag eftersøger politiet personer, der har kendskab til en snustobaksdåse 'Ink Strong Original', som blev fundet ved gerningsstedet.

Dræbte tysk kvinde

De sten, der blev kastet natten til onsdag, blev kastet ned på motorvejen fra den samme bro ved Langssøvej, hvor en betonklods den 21. august 2016.

Stenen ramte en bil med en tysk familie og kostede en kvinde livet. Hendes ægtemanden blev hårdt kvæstet, og deres barn slap med mindre kvætelser.

01:12

- Gerningsmændene er kynikere, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen.

Luk video