I det fynske folks tjeneste

Politiet: Nyt stenkast minder om dødsulykke

For et år siden blev en tysk kvinde dræbt af et stenkast fra motorvejsbro. Weekendens stenkast har flere ligheder med dødsulykken.

00:46

Natten til lørdag blev en 40 kilo tung sten kastet mod en bil på Fynske Motorvej. Ifølge Fyns Politi var det et forsøg på manddrab, og der er en række ligheder mellem weekendens stenkast og det stenkast, der i august 2016 dræbte en tysk kvinde på Fynske Motorvej.

- Der er nogle lighedspunkter. Det er tid og sted, og den genstand, man har brugt. Der er tale om en sten. Sidste gang var det en betonsten. Denne gang var det en sort granitsten, siger politikommissær Finn Wegner.

Weekendens stenkast fandt sted fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej vest for Odense. 

Læs også Politiet: Nyt stenkast var forsøg på manddrab

At stenkastet finder sted i samme område tæt på motorvejsafkørslen ved Blommenslyst, er blandt lighedspunkterne.

- Stedet er en lille landevejsbro over motorvejen tæt på Blommenslyst-afkørslen. Denne gang er det øst for Blommenlyst-afkørslen. Sidste gang var det vest for, men i nogenlunde samme afstand, fortæller Finn Wegner.

Samme tid, samme sted

Derudover er tidspunktet også omtrent tilsvarende til stenkastet, der dræbte en tysk kvinde.

- Tidspunktet på døgnet og året er sammenfaldende, forklarer Finn Wegner.

Weekendens stenkast skete natten til lørdag klokken tre. Det er godt et år siden, at en 33-årig kvinde mistede livet efter et tilsvarende stenkast. Dengang blev stenen også kastet midt om natten.

Har I en mistanke om, at det er den samme gerningsmand?

- Det er alt for tidligt at udtale sig om det, men tanken har selvfølgelig strejfet os, siger Finn Wegner.

Ingen personer kom til skade ved weekendens stenkast, men en personbil måtte undvige stenen, og en lastbil kørte over stenen og fik mindre materiel skade.