I det fynske folks tjeneste

Politiet: Nyt stenkast var forsøg på manddrab

Der er en række ligheder mellem stenkastet i august sidste år, der dræbte en tysk kvinde, og stenkastet i lørdags. Fyns Politi kalder det forsøg på manddrab.

00:32

Det var en 39,8 kilo tung sten, der natten til lørdag blev kastet ned på Fynske Motorvej.

Det var et forsøg på at dræbe en eller flere personer, der omkring klokken 03 natten til lørdag fik ukendte gerningsmænd til at kaste en sten sten mod en bil på Fynske Motorvej.

Det siger Fyns Politi til TV 2/Fyn mandag.

Politiet har fået flere henvendelser fra borgere, men mangler endnu det afgørende spor i sagen. De er derfor fortsat meget interesseret i at høre fra personer, som har oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.

- Vi har ikke fået nogle afgørende henvendelser. Men alle de henvendelser, der kommer, dem følger vi op på, og hvis ikke vi gør det med det samme, så gemmer vi dem og følger op på det, siger Finn Wegner.

Forsøg på manddrab 

Fyns Politi har kastet mange kræfter i efterforskningen af sagen, som de nu kalder for et overlagt forsøg på at dræbe en eller flere personer.

- Det er en meget ulykkelig og alvorlig sag, og derfor har vi også kategoriseret det som forsøg på manddrab, siger politikommissær Finn Wegner fra Fyns Politi.

Stenen, der blev brugt, er en stor natursten med en betydelig vægt. Derfor er det ikke en pludselig indskydelse, men et overlagt forsøg på manddrab, vurderer politiet.

- Det er ikke bare en sten, man render rundt med i lommen eller bagagerummet. Den vejer 39,8 kilo, siger Finn Wegner. 

Læs også Stenkast: Politi efterlyser mere viden om natursten

Minder om stenkast sidste år

Stenkastet fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej vest for Odense minder på mange måder om sagen fra august sidste år, hvor en 33-årig tysk kvinde mistede livet efter et tilsvarende stenkast. Kvindens mand blev invalid efter stenkastet, der totalskadede parrets bil, mens deres dengang femårige søn slap uden varige mén. De to stenkast er foretaget fra to broer, der ligger med bare en kilometer imellem sig.

Vi har kategoriseret det som forsøg på manddrab

Politikommissær Finn Wegner, Fyns Politi

- Forskellen er, at det var en betonklods sidste år, mens det er en natursten nu, siger Finn Wegner.

00:28

Politikommissær Sten Wegner Petersen kan se mange ligheder mellem stenkastet lørdag nat og stenkastet i august sidste år, hvor en tysk kvinde mistede livet.  Video: Ole Holbech og Politi

Luk video

Han opfordrer fynboerne til at holde øjnene ekstra åbne og se, om man måske kan genkende stenen eller ved, at der ligger lignende sten i en bestemt have eller omkring en bestemt lokation.

- Hvis nogle mener, at der mangler en stor sten fra et område, der kunne ligne naturstenen, må de meget gerne kontakte os. Vi søger også fortsat vidner, der har været i området, også selv om man har været i området inden stenkastet, kan man have set personer på broen, siger Finn Wegner.

 

Eftersøger også bilister som vidner

Politiet mener, at gerningsmanden har stået på den østlige siden af broen, og derfor eftersøger de også bilister, der har kørt på motorvejen i vestlig retning og derfor har kunnet se gerningsmanden.

Stenkastet skete kort efter klokken 03 natten til lørdag. Ingen personer kom til skade, men en personbil måtte undvige stenen, og en lastbil kørte over den og fik mindre materiel skade.

Den 39,8 kilo tunge natursten bliver nu sendt til videre undersøgelse på politiets kriminaltekniske center, hvor den vil blive undersøgt for diverse spor.  

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114. 

Læs også Nyt stenkast: Henvendelser fra borgere skal undersøges