I det fynske folks tjeneste

Politiet undres: Nogle må kende stenkasteren

Fyns Politi har modtaget 40 henvendelser i stenkastersagerne, men ingen har endnu været så konkrete, at politiet har kunne afhøre en mulig gerningsmand.

Motorvejsbroerne på Langesøvej og Spedsbjergvej har flere gange været brugt til at kaste sten og beton ned på den Fynske Motorvej. Foto: Ole Holbech

Vicepolitiinspektør for Almen Efterforskning i Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen, er sikker på, at nogle må kende manden, der ifølge politiets teori gentagne gange har kastet sten og betonstykker på den Fynske Motorvej. 

Læs også Stenkast fra bro: Trine Bramsen vil rykke minister for kameraer

- Jeg er overbevist om, at der er borgere, der har oplysninger om, hvem gerningsmanden er, hvis de tænker sig om. Nogen ved eller har en formodning om, hvem det er, fortæller vicepolitiinspektøren.

Derfor er han forundret over, at ingen af de 40 henvendelser, politiet har modtaget efter offentliggørelsen af den fundne snusdåse med DNA, peger på konkrete personer. 

- Det undrer mig, at vi ikke får henvendelser fra nogle, der kender nogen, der bruger det snusmærke. Det, synes jeg, er underligt, siger Per Lydiksen Laursen.

Læs også Så skete det igen: Mange tilfælde af stenkast fra fynske broer

Han opfordrer derfor på det kraftigste til, at man kontakter politiet, hvis man måske har information om sagerne.

- Jeg vil meget gerne henstille til, at man ikke selv vurderer vigtigheden i oplysningerne. Det er rigtig vigtigt, at man ikke er bange for at komme med sin oplysning. Derefter er det politiets ansvar at behandle den, fortæller Per Lydiksen Laursen.

Politiet er ikke de eneste, der håber på en snarlig opklaring. Også på Facebook giver danskere udtryk for, at stenkastene må stoppe.

John B. Harmsen fra København udlover således en dusør på 10.000 kroner til den person, der kan hjælpe politiet til en opklaring.

02:17

Se interview med Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi Video: Ole Holbech

Luk video