I det fynske folks tjeneste

S og DF kræver hegn ved motorvejsbroer efter nyt stenkast

På et møde i politiforligskredsen fik Socialdemokraterne tirsdag opbakning fra Dansk Folkeparti til et forslag om videoovervågning og højere hegn ved udvalgte motorvejsbroer.

01:21

Forslaget om hegn ved udvalgte motorvejsbroer kommer efter en 40 kilo tung sten natten til lørdag blev smidt ud fra en motorvejsbro på Fynske Motorvej ved Blommenslyst.

Det skete  få kilometer fra den bro, hvor en tysk kvinde sidste år blev dræbt og hendes mand invalideret, da de i deres bil blev ramt af en sten, der blev smidt ud fra en bro.

For at skabe mere tryghed for bilister under broerne, mener Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti at udvalgte motorvejsbroer bør overvåges og sikres bedre.

Læs også Fyns Politi: Når man har gjort noget forfærdeligt, fortæller man det til nogen

- Vi skal prioritere det i den reserve, som vi har i politiaftalen. Vi vil gerne have, at det her bliver et indsatsområde, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Det, vi kan gøre nu og her, er videoovervågning. Det handler jo ikke om, at vi skal plastre alle motorvejsbroer til med kameraer, men der er nogle broer, der er særligt udsatte. Nu har vi set at Fyn igen og igen blive ramt, siger Trine Bramsen.

Svært at klatre på stige med tung sten

Steder, hvor hegn og rækværk ved motorvejsbroer alligevel står til at skulle udskiftes, bør det også forhøjes, foreslår Trine Bramsen.

- Det vil gøre det sværere at klatre op på en stige med en 40 kilo tung sten, siger Trine Bramsen.

Læs også Socialdemokrat: Overvågning med video af motorvejsbroer om en måned

DF: Minister må handle

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, mener ligesom Socialdemokratiet, at videoovervågning og højere hegn er nødvendigt for at komme problemet til livs.

- Der er en hel del, man kan gøre. Man kan videoovervåge mere, man kan også overveje at sætte hegn op nogle af de steder, hvor det har være særligt udtalt. Der ligger også store muligheder i at spore gerningsmænd via mobiltelefoner, siger Peter Kofod Poulsen.

Han opfordrer derfor justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at handle.

To sager på Fyn i 2016

I 2016 var der to alvorlige tilfælde, hvor der fra en motorvejsbro blev kastet fliser ned på motorvejen i området omkring afkørsel 53 Odense Vest. De to broer, hvor der blev kastet sten fra, ligger med få kilometers afstand.

Tysk kvinde dræbt

Stenkastet fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej natten til lørdag minder på mange måder om sagen fra august sidste år. Her blev en 33-årig tysk kvinde dræbt efter et tilsvarende stenkast fra broen ved Langesøvej.

Kvindens mand blev invalid efter stenkastet, der totalskadede parrets bil, mens deres dengang femårige søn slap uden varige mén. De to stenkast er foretaget fra to broer, der ligger med bare en kilometer imellem sig.

Betonflisen var stjålet fra en byggeplads ved Tarup Centeret i Odense NV.

Flise ramte dansk familie

Søndag den 31. februar 2016 blev en 30 kilo tung betonflise ligeledes kastet fra broen ved Langesøvej og ned over Fynske motorvej. Flisen ramte en bil på vej mod vest. I bilen var en dansk familie med to voksne og to børn. Kvinden, der sad på passagersædet i bilen, fik flere kvæstelser i hovedet.

Politiet kaldte det for et mirakel, at familien slap uden alvorligere skader, da deres bil blev ramt.

Flisen var sandsynligvis taget fra en byggeplads ved Middelfartvej i Skallebølle tæt ved Langesøvej.
Ingen af sagerne er opklaret.