I det fynske folks tjeneste

Stenkast breder sig: Ambulance bombarderet med sten

Et nyt tilfælde af stenkast mod biler på motorvejen har fundet sted. Denne gang gik det ud over en ambulance under udrykning i Nordjylland.

Foto: Claus Fisker, Scanpix

For seksten dage siden blev en 33-årig tysk kvinde dræbt af stenkst fra en bro over den fynske motorvej. Nu har stenkastene bredt sig til andre dele af landet. 

Tre til fem unge kastede nemlig med sten mod en ambulance under udrykning med en patient i Aalborg. I ambulancen befandt sig en patient med hjertestop, oplyser politiet i en pressemeddelelse tirsdag.

Fra gangbroen blev der kastet en eller flere sten mod ambulancen ved 20.30-tiden mandag aften, fremgår det. Også en personbil, hvor en 69-årig kvinde sad ved rattet, var mål for stenkasterne. Begge køretøjer blev ramt, men ingen er kommet til skade.

Oppe på gangbroen var der ifølge politiet en gruppe på tre til fem unge. Muligvis var de kørende på knallerter. Nu appellerer politiet til hjælp fra vidner eller fra folk, der kender de unge. 

- Det er meget farligt, konstaterer vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi om angrebet. 

Læs også Politiet: Dræbende stenkast fra bro var planlagt

Muligvis inspireret af Odense-episode

I de seneste uger har der rundt om i landet været flere episoder, hvor der er blevet kastet sten fra broer ned mod biler. Muligvis er gerningsmændene blevet inspireret af et meget omtalt og dødeligt angreb, som skete natten til 21. august på en bro over den fynske motorvej.

To store sten på hver 30 kilo og to andre sten på 9 kilo blev væltet ned over en bil med en tysk familie. Resultatet var, at en kvinde på 33 år mistede livet, mens hendes mand fik alvorlige kvæstelser. Parrets barn slap med skrammer.

Denne sag har Fyns Politi betegnet som et drab. På trods af alvoren har der altså flere gange været kast med sten mod biler fra broer.