I det fynske folks tjeneste

Stenkast: Politikere uenige om handling

Retsordførerne for Socialdemokratiet og SF kræver handling efter nye stenkast på motorvejen. Men de er ikke enige om, hvordan problemet skal løses.

Sådan så en bil ud, efter der i februar 2016 blev en flise kastet ned fra motorvejsbroen. Foto: Ole Holbech

Retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, siger, at hun vil arbejde videre på, at få justitsministeren til at gøre noget ved problemet.

Trine Bramsen foreslår, at man hæver de hegn, der allerede er på motorvejsbroerne, når de engang skal udskiftes.

-  Jeg har foreslået transportministeren, at man forhøjer hegnet ved broerne, når de alligevel skal udskiftes på grund af slid. Men det har han ikke været interesseret i, siger Trine Bramsen.

Læs også Så skete det igen: Mange tilfælde af stenkast fra fynske broer

Hvor er videoovervågningen

Trine Bramsen forstår ikke, hvorfor videoovervågningen ikke er kommet op endnu, og hun placerer ansvaret hos justitsministeren.

-    Jeg forstår ikke, hvorfor kameraerne ikke er kommet op, når det er blevet vedtaget, at de skulle op helt tilbage i september, siger Trine Bramsen.

Hun vil fortsat presse på, at kameraerne kommer i brug.

Tror ikke hegn er løsningen

Retsordfører for  SF, Karsten Hønge, siger, at uanset hvor rædsomt det er, så er det svært at se, hvordan problemet blive løst.

- Jeg tror ikke, at hegn er den rigtige løsning. Det rykker måske bare problemet, så de kaster med stenene et andet sted fra. Og så giver det bare en falsk tryghed, siger Karsten Hønge.

-  Videoovervågning kunne være en løsning, der er værd at overveje, hvis man kan finde en billig løsning, siger han.