Stenkastere skal fanges: Også 3F giver stor dusør

Både private, firmaer og organisationer vil give dusør for det afgørende tip, der fælder gerningsmændene bag det stenkast fra en motorvejsbro, der dræbte en ung kvinde og sendte en mand i koma.

Mange både private og virksomheder har givet større eller mindre beløb til den dusør, der gives for at komme med det afgørende tip, der leder Fyns Politi til gerningsmanden eller -mændene bag det stenkast, der natten til den 21. august ramte en tysk families bil og dræbte en 33-årig kvinde og sendte hendes 36-årige mand i koma.

Nu har 3F's Transportgruppe, hvis medlemmer til dagligt kører på de motorveje, der siden ulykken flere gange har været mål for genstande kastet fra broer, derfor også besluttet at give et beløb til dusøren.

- Vores medlemmer arbejder i trafikken hver dag. De her episoder skal stoppes, før der kommer endnu flere liv på spil. Det er fuldstændig vanvittigt, uanset om målet med at smide med sten er at ramme privatbiler, en taxi, en ambulance, en bus eller en lastbil, siger formand for 3F's Transportgruppe, Jan Villadsen, til fagbladet3f.dk.

 3F øger den samlede dusør med 50.000 kroner, men hvor stor den samlede dusør nu er, vil Fyns Politi ikke fortælle, fordi de frygter, at den store sum kan øge risikoen for, at folk henvender sig med falske tip.

- Vi risikerer, at folk peger på forkerte personer i lyset af en stor dusør. Det er belastning for dem, det går ud over, ligesom politiet spilder dyrebar efterforskningstid på at udelukke forkert udpegede personer, siger Janne Svärd, der er chefkonsulent ved Fyns Politi og ansvarlig for henvendelser om dusører, ifølge fagbladet3f.dk.

- Det er den største dusør, jeg har set i alle de år, jeg har været ansat ved politiet. Men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse det samlede beløb, der er blevet indbetalt til politiet. Vi melder muligvis ud på et senere tidspunkt. Det er noget, vi overvejer, siger hun.