Tysk familie rejser krav mod Danmark efter motorvejsdrab

Familien til den tyske kvinde, der i august blev dræbt af stenkast fra en fynsk motorvejsbro, forbereder erstatningskrav mod Danmark.

Den danske stat må forberede sig på at skulle betale erstatning i sagen, hvor en tysk familie for et halvt år siden uforvarende fik en 30 kilo tung betonklods kastet gennem forruden fra en motorvejsbro på Fyn. Betonklodsen blev kastet ud fra Langesøvej-broen ved Skallebølle.

Ifølge familiens danske bistandsadvokat, Jan Hollmén Olesen, er et erstatningskrav på vej.

- Der kommer et krav. Det er jo en forbrydelse, der er begået i Danmark, og så er man berettiget til erstatning, uanset om man er dansk eller udenlandsk statsborger, siger han.

Ved ulykken døde den 33-årige Nelli Gosmann fra den midttyske by Recklinghausen, mens hendes tre år ældre mand, Andreas, blev alvorligt kvæstet. Deres fem-årige søn, Alexander, slap med overfladiske skrammer.

Familien ønsker ikke at oplyse, hvordan det går med barnet og den hårdt kvæstede familiefar, der i ugerne efter ulykken lå i koma i en hospitalsseng.

Jan Hollmén Olesen lægger dog ikke skjul på, at det kommende erstatningskrav vil gælde både morens og farens skader.

Dels vil familien rejse krav om erstatning til barnet for tab af sin ene forsørger, og dels vil erstatningen gælde den kvæstede mands forventede tab af arbejdsevne.

- Hvor stort kravet i sidste ende bliver, er for tidligt at sige, for det afhænger af, hvad man kan få fra egne forsikringer, og af udviklingen i mandens tilstand, siger Jan Hollmén Olesen.

Ifølge advokaten er der en tommelfingerregel inden for erstatningsretten, om at der skal gå et år, før et krav gøres op, fordi kroppen hele tiden prøver at komme sig.

Ifølge Jan Hollmén Olesen kan der godt blive tale om erstatningskrav i millionklassen.

- Det kunne det godt være, når man ser på tabet af erhvervsevne og det, den skadelidte tjente på ulykkestidspunktet. Det er jo en yngre mand, vi taler om, så det kunne godt blive store penge, siger Jan Hollmén Olesen.

Efterforskere mangler afgørende spor

Fyns Politi har siden ulykken 21. august behandlet sagen som et drab. Og på trods af en dusør på 250.000 kroner og 600 henvendelser er der endnu ikke foretaget en anholdelse. Efterforskningen står i stampe, men sagen ligger med vicepolitiinspektør Per Laursens ord "ikke på en hylde og samler støv".

- Men vi mangler det afgørende spor for at komme videre, erkender han.

 

Fakta: Den dræbende sten fra motorvejsbroen

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt