I det fynske folks tjeneste

Tysk familie rejser krav mod Danmark efter motorvejsdrab

Familien til den tyske kvinde, der i august blev dræbt af stenkast fra en fynsk motorvejsbro, forbereder erstatningskrav mod Danmark.

00:20

Betonklodsen blev smidt ud fra Langesøvej-broen ved Skallebølle og gik gennem bilens forrude og dræbte en 33-årig tysk kvinde. Video: Local Eyes/arkiv

Betonklodsen blev smidt ud fra Langesøvej-broen ved Skallebølle og gik gennem bilens forrude og dræbte en 33-årig tysk kvinde. Foto: Local Eyes/arkiv

1 af 2

Den danske stat må forberede sig på at skulle betale erstatning i sagen, hvor en tysk familie for et halvt år siden uforvarende fik en 30 kilo tung betonklods kastet gennem forruden fra en motorvejsbro på Fyn. Betonklodsen blev kastet ud fra Langesøvej-broen ved Skallebølle.

Ifølge familiens danske bistandsadvokat, Jan Hollmén Olesen, er et erstatningskrav på vej.

- Der kommer et krav. Det er jo en forbrydelse, der er begået i Danmark, og så er man berettiget til erstatning, uanset om man er dansk eller udenlandsk statsborger, siger han.

Læs også Betonklods-drab: Den grå Volvo kan også være brun eller blå

Ved ulykken døde den 33-årige Nelli Gosmann fra den midttyske by Recklinghausen, mens hendes tre år ældre mand, Andreas, blev alvorligt kvæstet. Deres fem-årige søn, Alexander, slap med overfladiske skrammer.

Familien ønsker ikke at oplyse, hvordan det går med barnet og den hårdt kvæstede familiefar, der i ugerne efter ulykken lå i koma i en hospitalsseng.

Jan Hollmén Olesen lægger dog ikke skjul på, at det kommende erstatningskrav vil gælde både morens og farens skader.

Læs også Dusør på kvart million i sag om betonklodsdrab på tysk kvinde

Dels vil familien rejse krav om erstatning til barnet for tab af sin ene forsørger, og dels vil erstatningen gælde den kvæstede mands forventede tab af arbejdsevne.

- Hvor stort kravet i sidste ende bliver, er for tidligt at sige, for det afhænger af, hvad man kan få fra egne forsikringer, og af udviklingen i mandens tilstand, siger Jan Hollmén Olesen.

Ifølge advokaten er der en tommelfingerregel inden for erstatningsretten, om at der skal gå et år, før et krav gøres op, fordi kroppen hele tiden prøver at komme sig.

Ifølge Jan Hollmén Olesen kan der godt blive tale om erstatningskrav i millionklassen.

- Det kunne det godt være, når man ser på tabet af erhvervsevne og det, den skadelidte tjente på ulykkestidspunktet. Det er jo en yngre mand, vi taler om, så det kunne godt blive store penge, siger Jan Hollmén Olesen.

Læs også Mor dræbt af betonflise: Nu samler de ind til 5-årig søn

Efterforskere mangler afgørende spor

Fyns Politi har siden ulykken 21. august behandlet sagen som et drab. Og på trods af en dusør på 250.000 kroner og 600 henvendelser er der endnu ikke foretaget en anholdelse. Efterforskningen står i stampe, men sagen ligger med vicepolitiinspektør Per Laursens ord "ikke på en hylde og samler støv".

- Men vi mangler det afgørende spor for at komme videre, erkender han.

02:49 Luk video

Fakta: Den dræbende sten fra motorvejsbroen

  • 21. august 2016 kørte familien Gosmann fra den tyske by Recklinghausen under Langesøvej-broen ved Skallebølle mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.
  • Ukendte gerningsmænd kastede fire sten fra broen, hvoraf en 30 kilo tung anlægssten ramte bilen.
  • Den 33-årige kvinde, Nelli, sad på bagsædet og blev dræbt på stedet.
  • Hendes 36-årige mand, Andreas, blev voldsomt kvæstet, mens parrets femårige søn slap med overfladiske skrammer.
  • Politiet efterforsker stenkastene som drab, men har endnu ikke fundet gerningsmanden.
Kilde: Fyns Politi