I det fynske folks tjeneste

Ved du noget? DNA-spor på snusdåse kan være vigtigt spor i stenkastsag

Mere end tre måneder efter et livsfarligt kast med en sten ned på Fynske Motorvej vælger politiet fredag at offentliggøre et muligt spor i efterforskningen.

00:49

Video: TV 2/Fyn / Fyns Politi

Natten til den 9. september 2017 blev denne store sten kastet ud fra en motorvejsbro. Fynske Lars Aabrandt undgik lige akkurat at blive ramt. Snusdåsen blev fundet på stedet -og kan være gerningsmandens. Foto: TV 2/Fyn / Fyns Politi

1 af 2

Fyns Politi fandt en dåse snustobak på stedet, hvor en stor sten blev kastet ned på motorvejen. Nu vil Fyns Politi meget gerne i kontakt med ejeren, fremgår det af en pressemeddelelse fredag.

Læs også Offer for nyt stenkast: - Jeg når lige at undvige højre om

En dåse "Ink Strong Original" blev fundet på broen ved Spedsbjerg, og der er fundet dna-spor på dåsen, oplyser politiet. En 40 kilo tung sten blev kastet ned på motorvejen natten til den 9. september.

Fynbo tæt på at blive ramt

Den knap 40 kilo tunge sten, som blev smidt ned fra broen var tæt ved at ramme biler, der kørte på motorvejen i retning mod Sjælland.

Her var Lars Aabrandt fra Ringe på vej hjem fra Aarhus.

Ved motorvejsbroen ved Spedsbjergvej, kort efter afkørsel 53 i retning mod Sjælland, måtte han pludselig ud i en undvigelsesmanøvre.

- I lyset fra bilen ser jeg noget falde ned fra broen. Og en lille støvsky, da det rammer jorden. Jeg når lige at undvige højre om.

- Og så kigger jeg i bakspejlet og ser en lastbil der slår et ordentligt slag, fortæller Lars Aabrandt om det dramatiske øjeblik.

- Hvis den var blevet kastet et øjeblik senere, var jeg blevet ramt. Man må jo være syg, når man kan finde på sådan noget, sagde Lars Aabrandt dengang til TV 2/Fyn. 

03:35

Se indslag fra 9. september 2017

Luk video

Dåsen kan være gerningsmandens

-I forbindelse med undersøgelsen af gerningsstedet fandt vi en dåse snustobak af mærket ”Ink – Strong Original”. Vores kriminalteknikere har fundet DNA-spor dåsen, som kan være afsat af den person, som efterlod eller tabte den på gerningsstedet, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi.

Politiet håber, at den der efterlod dåsen kan ligge inde med vigtige oplysninger i sagen

-Dåsen kan være efterladt af gerningsmanden, men den kan selvfølgelig også være efterladt eller tabt af nogen, der tilfældigvis kom forbi stedet. Under alle omstændigheder vil vi gerne høre, hvis nogen kender til dåsen, siger Per Lydiksen Laursen.

Her blev snusdåsen fundet Foto: Ole Holbech

I har fundet DNA-spor på snusdåsen. Hvad betyder det?

- Det betyder, at hvis det er den rette person, der kommer og henvender sig, så har vi muligheden for at kæde den sammen og sige: Jamen, det er din dåse. Hvad er omstændighederne ved, at dåsen står herude på broen?, siger Per Lydiksen Laursen til TV 2/Fyn. 

Han fortæller også, at politiet har fået mange henvendelser fra borgere i sagen fra september.

-  Vi har fået rigtig mange oplysninger. og det er faktisk dem, vi har afprøvet nu her gennem nogle måneder i forskellige sammenhænge. Den her oplysning med dåsen har vi faktisk holdt tilbage, fordi vi havde håbet på, at vi kunne bruge den i relation til andre efterforskningsskridt, men det har ikke ført nogen koblinger sammen mellem personer og dåsen. Så det er derfor, vi går i medierne nu og beder borgerne om at hjælpe os.

02:17

Video: Ole Holbech

Luk video

Tysk kvinde dræbt i 2016

Sagen giver mindelser om, hvad der skete 21. august 2016. Dengang mistede en tysk kvinde på 33 år, Nelli Gosmann, livet, mens hendes mand Andreas blev alvorligt kvæstet.
 
Han lå i koma i flere uger og er i dag blind og plejekrævende døgnet rundt.
 
Parret kom kørende med deres femårige dreng, da der blev smidt en tung betonsten ned på motorvejen. Politiet har ikke været i stand til at finde den eller de, der stod bag.

Ved du noget?

Oplysninger om snustobakdåsen eller oplysninger om, hvem der kan have kastet stenen gives til Fyns Politi på telefon 114.

På billedet ses en snustobaksdåse tilsvarende den, som blev fundet på gerningsstedet.