I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Disse veje forventes at blive oversvømmet på Fyn

Fyns Politi forventer, at flere veje på Fyn bliver oversvømmet i forbindelse med stormfloden onsdag aften og natten til torsdag.

Lodsvej i Stige blev oversvømmet i forbindelse med stormen Urd i december. Foto: Ole Holbech

Fyns Politi og de lokale beredskabsmyndigheder har onsdag aften klokken 18.30 givet en status for, hvordan situationen i forbindelse med den forhøjede vandstand og de forventede oversvømmelser er på Fyn.

Politiet forventer, at flere veje bliver oversvømmet. Det gælder blandt andet Havnegade i Faaborg og Føns Strandvejen i Middelfart. I Assens lukker flere veje for trafik, mens Strandvejen i Nyborg er spærret. 

Få overblikket i de fynske byer herunder

Assens: Udlægning af mobildæmning og sandsække i byen er nu afsluttet. En række veje i byen vil blive lukket for trafik klokken 19. Busdriften i både i Assens og Faaborg er berørt af de forventede oversvømmelser.

Faaborg: Beredskabsmyndighederne er i gang med at forsøge at sikre området bag Færgevej og Banegårdspladsen mod oversvømmelserne. Det er det område, der ligger op mod Sundvænget. Havnegade forventes at blive oversvømmet. Busdriften i både i Assens og Faaborg er berørt af de forventede oversvømmelser.

Middelfart: Der er oprettet fem depoter, hvor man kan få sandsække. De borgere i området, der risikerer at blive berørte af oversvømmelserne, forsøger kommunen at kontakte direkte.  Føns Strandvejen forventes at blive oversvømmet. 

Svendborg: Borgere, der skal køre over Siø mellem Langeland og Tåsinge, opfordres til at køre hjem nu, da der er risiko for, at dæmningen kan blive lukket for færdsel senere på aftenen. Færgen mellem Spodsbjerg og Tårs har på grund af højvandet aflyst afgangene mod Tårs klokken 21.15, samt retur fra Tårs mod Spodsbjerg klokken 21.15.

Lundeborg: Her er myndighederne nu færdige med at udlægge sandsække i det udsatte område ved plejecentret. 

Nyborg: Der bliver pumpet vand fra volden ud over Strandvejen. Det betyder, at Strandvejen er spærret. Der anvises andre ruter på stedet.

 

03:23 Luk video

 

Læs også Sidste nyt om stormfloden: Sådan udfordrer vind og vand kyster og trafik