I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi gør status: Ingen tilskadekomne under stormfloden

Ingen personer er ifølge Fyns Politi kommet til skade ved nattens stormflod. Materielle skader gøres op torsdag.

I Faaborg kæmpede røgeriet mod vandmasserne. Inden vandet steg, forsøgte ejerne at gardere sig med sandsække. Foto: Jørn Ungstrup

Vandstanden er på vej mod normale tilstande, og risikoen for oversvømmelser er overstået. Derfor lukkes det lokale beredskabsstab ned. Siden onsdag klokken 15 har det knoklet for at bekæmpe vandmasserne.

Til trods for de store oversvømmelser har Fyn Politi ikke fået meldinger om tilskadekomne.

Der ligger fortsat et stort oprydningsarbejde, og sammen med dagslyset begynder også arbejdet med at få skabt et overblik over skaderne efter nattens stormflod. Først i løbet af torsdagen vil kommuner og lokale beredskabsmyndigheder have et overblik over vandets hærgen. 

Forsyningsselskaberne måtte enkelte steder afbryde strømmen i transformatorstationer i lavtliggende områder. Det ramte primært i Assens Kommune, hvor 120 husstande blev berørt. I alt 180 husstande blev ramt af strømsvigt.

Forsyningsselskaberne er i gang med at rense transformatorerne, så borgerne snart vil have strøm igen.

Status på Fyn

Onsdag nat har omkring 130 frivillige fra Hjemmeværnet hjulpet med bevogtning, afspærring og færdselsregulering. Langt de fleste veje er åbne igen, og derfor er de grønne hjemmeværnsfolk sendt hjem.  

Assens: Alle veje er nu genåbnet og arbejdet med at få overblik over skaderne er gået i gang.

Faaborg: Alle afspærringer er ophævet. Arbejdet med at få overblik over skaderne efter vandets indtrængning er i gang.

Middelfart: Der er endnu ikke overblik over de skader, der er sket i Føns og i Varbjerg Strand, hvor flere sommerhus formentlig har været oversvømmet.

Svendborg: Lehnskovvej i Rantzausminde er fortsat oversvømmet. Bilisterne rådes til at vælge andre veje. Det samme gælder Langemarken ved Ballen. Dele af cykelstien, Christiansmindestien, er også oversvømmet. Vandet er på tilbagetog, så det giver ikke anledning til trafikale problemer. På havnen er afspærringerne ved Kulinggade, Frederiksgade og ved Bendixens Fiskehandel ophævet. De steder, hvor der har været lukket for strømmen, er elforsyningen ved et genåbne.

Langeland: Arbejdet med at få overblik over eventuelle skader i sommerhusområderne i Hov Plantage og Bagenkop er i gang.

Nyborg: Pumpearbejdet ved Nyborg Vold er næsten afsluttet. Strandvejen åbner umiddelbart efter - formentlig klokken 10:30.

Der blev ikke behov for at anvende de forberedte evakueringssteder i hverken Svendborg, Faaborg, Assens og Rudkøbing. De blev derfor lukket ned i løbet af natten til torsdag.