I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Her sikrer myndighederne lige nu mod vandet

Beredskabmyndighederne arbejder på at sikre Lundeborg, Svendborg, Assens og Faaborg mod oversvømmelse, fortæller Fyns Politi.

Arkiv Foto: Ole Holbech

Fyns Politi har klokken 15.30 udsendt en oversigt over, hvor myndighederne lige nu arbejder med at sikre mod vandet:

I Assens ved Assens Værft bliver der i øjeblikket lagt en 125 meter lang mobildæmning ud samt sandsække i området. Arbejdet er langt fremme og ventes snart afsluttet.

I Lundeborg arbejdes der på at lægge sandsække ud i området ved Strandstien for at sikre de nærliggende beboelsesejendomme samt det lokale plejecenter mod oversvømmelse.

I Svendborg vurderer beredskabsmyndighederne, at der er udleveret mellem 7 og 8000 sandsække til borgerne, siden udleveringen begyndt onsdag morgen klokken 6.00. Svendborgs ældste hus, der ligger i Kulinggade, er blevet sikret med sandsække.

I Faaborg er beredskabsmyndighederne lige nu på vej for at sikre området ved byens busterminal.

Beredskaberne arbejder også på at foretage sikring i både Middelfart og Langeland kommuner.

- Borgerne i de områder, hvor DMI har varslet meget forhøjet vandstand opfordres til at sikre deres ejendele mod oversvømmelse. Politiet minder om, at det kan være livsfarligt at færdes i oversvømmede områder på grund af manglende dæksler eller andet, der ikke kan ses på grund af vandet. Det gælder i særdeleshed i oversvømmede havneområder, skriver Fyns Politi.

 

00:43 Luk video