I det fynske folks tjeneste

Giv os en politiskole!

Svendborg og Sydfyn måtte vinke farvel til drømmen om at få Søfartsstyrelsen til egnen. Men nu er kampen om at få en politiskole til Svendborg for alvor i gang.

01:20

Svendborg og Sydfyn måtte vinke farvel til drømmen om Søfartsstyrelsen, da regeringen sidste år flyttede tusindvis af statslige arbejdspladser ud i landet. Nu er kampen for en ny statslig institution gået i gang - nemlig kampen om at få en politiskole til Svendborg.

Økonomiudvalget i Svendborg havde inviteret de fynske folketingspolitikere på besøg for at overbevise dem om, at der er en god ide med en politiskole i Svendborg.

Ideen om en politiskole på Fyn, vil de fynske folketingspolitikere bakke op omkring.

Det er simpelthen det bedste sted at placere det.

- Grundlæggende synes jeg det er vigtigt at vi får placeret vores statslige arbejdspladser rundt omkring i landet, så de ikke kun er i København, fortæller folketingsmedlem fra Det Konservative Folkeparti, Anders Johansson.

- Det er en fremragende ide. Jeg synes også der er mange gode faglige argumenter for det, fortæller folketingsmedlem fra Socialdemokratiet, Erik Christensen

I dag bliver der kun uddannet politibetjente ét sted i Danmark, på politiskolen i Brøndbyøster. Men fremover skal der også uddannes betjente i det vestlige Danmark. Og det kunne for eksempel være på det tidligere AMUcenter i Svendborg, mener både Svendborgs borgmester og oppositionen.

- Det er en fantastisk bygning. Relativt ny. Den er indrettet til undervisningsformål. Den ligger frit, så der er plads omkring den, hvis det kræver særlig sikring. Det er tæt på idrætsfaciliteter. Tæt på Svendborg station Vest og tæt på motorvejen, siger borgmester i Svendborg, Lars Erik Horneman.

- Vi vil rigtig gerne have pustet noget liv i de her rammer og det er klart, at det vil generere nogle arbejdspladser, siger den socialdemokratiske gruppeformand i Svendborg, Bo Hansen.

På vej til Christiansborg

De fynske folketingspolitikere vil tage ønskerne om en politiskole med til Christiansborg.

- Det jeg kan gøre i den her situation er først og fremmest at fortælle Svendborg, hvilke kriterier der skal opfyldes, siger folketingsmedlem fra socialdemokratiet, Trine Bramsen.

- Jeg vil sammen med alle andre fynske aktører og folketingsmedlemmer presse på for det, argumenterer for det. Det er simpelthen det bedste sted at placere det, siger folketingsmedlem fra Venstre, Erling Bonnesen.

Sammen om politiskole

I efteråret havde Sydfyn sat næsen op efter at få Søfartsstyrelsen til Svendborg, en kamp de tabte. Derfor er det vigtigt, at Fyn står sammen politisk, så det kan lykkes at få politiskolen til Sydfyn, lyder det fra folketingspolitikerne.

- Det handler om at få bred politisk opbakning. Det handler om at de fynske politikere må stå sammen på tværs af partierne for at få løftet det her til Christiansborg, så vi kan få det gennemført, siger folketingsmedlem fra Det Konservative Folkeparti, Anders Johansson.