I det fynske folks tjeneste

Hvem får politiskolen? Nu er det alle mod alle

Der skal nybyggeri til, hvis man vil hive en politiskole til byen. De nye spilleregler får nu flere fynske kommuner til at kigge efter byggegrunde.

01:04

Foto: Ole Holbech

1 af 2

I lang tid var der bred fynsk politisk opbakning til Svendborg, som tidligere i år bød ind med AMU-skolen for at få den nye politiskole til byen. 

Men i weekenden kom det frem, at Rigspolitiet nu anbefaler, at politiskolen kræver nybyggeri. Og så smuldrede ideen om at huse politielever i AMU-bygningerne i Svendborg. 

Vi starter fra bunden
Søndag sadlede politikerne i Svendborg så om, og de vil nu finde en byggegrund, så de fortsat kan være i betragtning til den nye politiskole. 

Fyn er den helt rigtige placering til den nye politiskole. Ringe er en oplagt placering, hvis der skal bygges nyt. Midt på Fyn og ved motorvejen. Sæt i gang

Søren Hillers, spidskandidat for Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn

- Først og fremmest appellerer vi jo stadig til den økonomiske realitetssans hos de politikere, der skal træffe den her beslutning. Står der oplagte bygninger, der kunne bringes i spil, burde man så ikke tage dem med i billedet? Så kunne man også komme meget hurtigere i gang, og det ville blive meget billigere, sagde Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg kommune søndag til TV 2/FYN:

- Er det vitterligt ikke tilfældet, og siger man fra politisk side, at vi starter fra bunden af, jamen så kan vi jo også byde ind med nye grunde. Det kan man også andre steder på Fyn, så må vi jo se på det i det perspektiv. 

Sæt i gang. Politiskolen til Ringe
Og nu har flere fynske politikere meldt ud, at hvis spillereglerne er ændret, så er det alles kamp mod alle. 

Søren Hillers, der er borgmesterkandidat for Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn til kommunalvalget i 2017, skriver på Facebook:

"Fyn er den helt rigtige placering til den nye politiskole. Ringe er en oplagt placering, hvis der skal bygges nyt. Midt på Fyn og ved motorvejen. Sæt i gang."

 

00:29

Faaborg-Midtfyn: Hvis der skal bygges en ny politiskole, så giv os den

Luk video

 

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs, siger i dag til TV 2/FYN, at Nyborg fortsat støtter Svendborg i at få politiskolen til Sydfyn. 

Men hvis det gælder om nybyggeri, så er alt i spil igen. 

- Nyborg har alle faciliteter - og vi ligger tættere på København end nogen anden fynsk kommune. 

 

01:37

Nyborg vil også have den ny politiskole

Luk video

 

Regeringen besluttede sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i november 2015, at der skal etableres en ny politiskole i det vestlige Danmark som supplement til den nuværende politiskole i Brøndby. Den nye skole skal give uddannelsen af dansk politi moderne rammer og styrke uddannelsen af betjentene mange år fremover.

 

00:19

Hornemann: En træls proces

Luk video