I det fynske folks tjeneste

Ingen beslutning om politiskole før sommerferien

Beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge, bliver ikke taget på denne side af sommerferien. Det oplyser justitsminister Søren Pind.

Foto: Ole Holbech

Beslutningen om, hvor en ny politiskole i det vestlige Danmark skal ligge, er udskudt til efter sommerferien.

Det skriver justitsministeren i et brev (se underneden) til de kommuner, der har budt ind på at få en afdeling af politiskolen

- Det var oprindeligt planen, at vi før sommerferien ville forelægge et antal optioner for den mulige placering for forligskredsen bag flerårsaftalen om politiets økonomi. Den tidsplan kommer ikke til at holde, skriver justitsminister Søren Pind.

På Fyn har Svendborg budt ind på at huse en ny politiskole. De øvrige fynske kommuner - minus Middelfart - bakker op om at placere en ny politiskole i Svendborg.

Søren Pind skriver også i sit brev til kommunerne, at man vil se på, om muligheden for nybyggeri er en god løsning, før der kan træffes en beslutning om, hvor en ny politiskole skal ligge.

Brevet fra justitisminister Søren Pind

Kære Lars Erik Hornemann

Der har forståeligt nok været stor interesse om placering af en ny politiskole i det vestlige Danmark – og din kommune har også meldt sig på banen. 

Rigspolitiet har med bistand fra Bygningsstyrelsen siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter til brug for den nye politiskole, og Rigspolitiet vil snarest kontakte alle kommuner, der har budt ind i processen for at give dem en orientering om, hvilke eksisterende bygninger der efter analysens kriterier vil kunne danne ramme om en politiskole i det vestlige Danmark. Helt konkret vil Rigspolitiet i første del af næste uge ringe til jeres kommunaldirektører/ relevante forvaltningschefer og senere på ugen vil I modtage et brev.

Det var oprindeligt planen, at vi før sommerferien ville forelægge et antal optioner for den mulige placering for forligskredsen bag flerårsaftalen om politiets økonomi. Den tidsplan kommer ikke til at holde. Det har vist sig, at muligheden for nybyggeri kan være en god løsning for politiet og derfor bør undersøges yderligere, før der kan træffes beslutning om hvad og hvor i forhold til den nye skole. Beslutningen om placering bliver således først truffet efter sommerferien.

Med venlig hilsen
Søren Pind
Justitsminister