I det fynske folks tjeneste

Nyt håb for politiskole: S vil ikke bygge nyt

Socialdemokratiet vil bruge eksisterende bygninger, og vil - ligesom DF - have vestdansk politiskole klar i 2018.

Det er den forhenværende AMU-skole, som Svendborg Kommune har foreslået som ny vestdansk politiskole. Foto: Andreas Hedelund Jørgensen

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil ikke vente til 2019 eller 2020 på en ny, vestdansk politiskole. Dermed kan de to partier spænde ben for den nye trekløver-regering, VLAK.

I den nye finanslov blev der heller ikke sat de 300 millioner kroner af, som det er beregnet en nybygget politiskole vil koste. Det åbner for, at skolen kan ligge andre steder end i Herning.

Socialdemokratiet ønsker at benytte eksisterende bygninger.

- Det helt afgørende er, at vi får en politiskole, der hurtigt kan komme op at køre. Når vi ved, vi har næsten 40 bygninger stående rundt omkring i Danmark, så har vi meget svært ved at se, hvorfor vi skal bruge millioner af kroner på at bygge nyt. Derfor indstiller vi til at bruge eksisterende bygninger, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til TV SYD.

Opfordringen til den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er derfor klar.

- Få politiet til at indstille deres favoritbygning. Indtil videre har de forelået, at der skal bygges nyt. Det er centralt at få politiet til at indstille hvilke af de eksisterende bygninger, de vurderer der er bedst egnet, forklarer Trine Bramsen. 

Det er helt i tråd med ønsket fra Dansk Folkeparti.

- Vi vil gerne have en indstilling om, hvilken nuværende placering – altså eksisterende byggeri – som politiet foretrækker som sted for den ny, vestdanske politiskole, forklarer retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).