I det fynske folks tjeneste

Svendborg ser ud til at være ude af spillet om politiskolen

Svendborgs Borgmester Lars Erik Hornemann (V) undrer sig over, at Bygningsstyrelsen kun har kigget på en mulig placering af politiskolen i Jylland.

Svendborgs borgmester undrer sig over, at ingen har besøgt Svendborg for at kigge på lokaliteter til en politiskole. Foto: Ole Holbech

I fredags fik Lars Erik Hornemann nys om, at Bygningsstyrelsen var i færd med at kigge efter en mulig lokalitet til placenringen af politiskolen flere steder i Jylland.

Svendborg Kommune er officielt stadig i spil til at huse politiskolen, men har ikke hørt fra hverken Bygningsstyrelsen eller Rigspolitiet.

- Vi har gentagne rykket for, at de skulle komme her til Svendborg, men vi har ingenting hørt fra dem, så det er vi selvfølgelig forundret over, siger borgmesteren.

Der er lagt op til, at der skal træffes en hurtig beslutning om, hvor politiskolen skal ligge, og derfor frygter Lars Erik Hornemann, at Svendborg ikke længere er i spil om placeringen.

Borgmesteren har skrevet til de politikere på Christiansborg, der har med placeringen af politiskolen at gøre.

Trine Bramsen: Det er ren galimatias

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er alt andet end tilfreds med udsigten til, at Svendborg bliver forbigået i tavshed af Bygningsstyrelsen og Rigspolitiet.

- Det er under al kritik, hvis det er sådan, at Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har valgt nogle helt andre kriterier, end dem vi i forligskredsen havde opstillet. Det holder simpelthen ikke, og det er jo fuldstændig galimatias, hvis vi sidder og beslutter et, og de så agerer fuldstændig anderledes, siger Trine Bramsen.

Trine Bramsen har bedt justitsminister Søren Pind (V) redegøre for, hvorfor man ikke har besøgt Svendborg, når kommunnen opfylder de kriterier, man besluttede skulle være opfyldt i forhold til placeringen af politiskolen.

Håber stadig på en fair proces

Skulle det vise sig, at nogen i Rispolitiet eller Bygningsstyrelsen har en anden dagsorden end den, der oprindeligt var lagt op til, vil Lars Erik Hornemann kræve en redegørelse for, hvem, der måtte afvige fra politikernes kriterier for placeringen af politiskolen.

Et af de centrale kriterier er en køreafstand  på maksimalt to timer fra politiskolen til København, og den opfylder Svendborg til fulde.

- Vi har forlangt en åben og en fair proces. Det har politikerne på Christiansborg sådan set også. Indtil videre er det jo også forkert at beskylde nogen for, at det ikke har været det, så derfor giver vi dem en chance nu. Jeg har været i kontakt med stort set alle, der har indflydelse på det, og jeg forventer, at der bliver samlet op på det, der måske er gået galt, siger Lars Erik Hornemann.

 

01:56 Luk video