I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen: Absurd politiskolesag

Justitsministeren kaldes nu i samråd for at redegøre for, om det hele tiden har været besluttet, at politiskolen skulle ende i Herning.

Den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen mener, at meget tyder på, at der fra starten har været en politisk beslutning om, at skolen skulle placeres i Herning. Foto: Linda Kastrup, Scanpix

Politiet købte ekstern bistand for en million, og Bygningsstyrelsens medarbejdere brugte 520 timer på at undersøge forskellige muligheder for at placere politiskolen i eksisterende bygninger i flere kommuner, mens den tidligere regering tilsyneladende havde besluttet, at der skal bygges en helt ny skole i Herning.

Det viser dokumenter, som Jysk Fynske Medier har fået udleveret fra Justitsministeriet og fra Bygningsstyrelsen efter at have anmodet om aktindsigt i statens forbrug af ressourcer ved planlægningen af den kommende politiskole i vest Danmark. Dertil skal lægges et ikke oplyst antal arbejdstimer i Rigspolitiet samt de ressourcer, kommunerne har anvendt på at udarbejde deres forslag.

Læs også Pape indrømmer uskønt forløb om ny politiskole

-Jeg synes, det lyder helt absurd, at det er brugt så mange penge og så meget tid, når meget tyder på, at der har været en politisk beslutning fra starten, inden arbejdet blev sat i gang, om, at man ønskede en nybygget skole, og den skal ligge i Herning, siger Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokratiet.

Trine Bramsen har derfor kaldt justitsminister Søren Pape (K) i samråd i Retsudvalget torsdag. Her vil hun få opbakning i sin kritik af regeringen fra udvalgets formand, Peter Skaarup (DF):

-Der er en mistanke om, at den tidligere regering hele tiden har haft en plan om et nybyggeri i Herning, og så er det skønne spildte kræfter, som skatteborgerne har betalt.