I det fynske folks tjeneste

15-årig dreng fundet druknet: Det er svært at sætte ord på

Hjalmer Engstrøm og Mathilde Bank har begge haft drukneulykken i Svendborg inde på livet

01:23

Det har længe stået klart, at der ikke var håb om at finde den 15-årige forsvundne dreng fra Svendborgsund i live, og drukneulykken har også fyldt meget i byen i de forgangne otte dage. Derfor vækkede det også en vis lettelse i dag, at drengens lig tidligt i morges blev fundet i vandet.

TV 2/FYN mødte Mathilde Skov Bank og Hjalmer Villads Engstrøm på Christiansminde Strand.

- Jeg har gået hver dag og sagt, at jeg håbede, at han snart blev fundet, siger Mathilde Skov Bank, der suppleres af Hjalmar Villads Engstrøm:

- Det er rart, at vi ved, hvor han er. Det er også ubehageligt for familien, kan jeg forestille mig. Det er godt, at man har fundet ham.   

De to venner har begge haft ulykken inde på livet. For Hjalmer Villads Engstrøm var den forsvundne dreng en fodboldkammerat, og Mathilde Skov Bank var til stede, da ulykken skete.

Læs også 15-årig druknet dreng identificeret

- Jeg var utrolig chokeret, da jeg var dernede. Det er svært at sætte ord på. Moren var helt nede. Hun var virkelig ked af det. Det var virkelig forfærdelig at opleve. Det var ikke nogen særlig sjov oplevelse.

For Hjalmer Villads Engstrøm og holdkammeraterne har det været en lang uge:

- Det har været en uge, hvor man har kunnet mærke, at man manglede noget. Han var også en stor del af holdet, og ham savner vi selvfølgelig. Han betød noget.

Læs også Lig fundet i vandet ud for Svendborg

De to venner var sammen i dag, da nyheden om, at den 15-årige dreng var blevet fundet, kom.

- Det er en kæmpe lettelse, at han er blevet fundet, siger Mathilde Skov Bank.