300 DNA-prøver: Politiet jagter stadig sexforbryderen

Politiet arbejder stadig intenst på at finde den mand, der for snart et halvt år siden forgreb sig groft på to piger på 10 og 11 år.

Politiet har nu taget mundskrab på mere end 300 mænd, mens 2500 borgere har henvendt sig i sagen. Men der er stadig ikke fundet nogen gerningsmand.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk fornemmer, at det går lidt langsomt. Men det skal også ses i relation til den massive dækning, der var i begyndelsen. Vi har ikke glemt sagen, og vi efterforsker stadig intentst, fortæller vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Henrik Justesen.

DNA-jagten fortsætter

Politiet har en dna-profil på den mand, der med tre ugers mellemrum har bortført og sexkrænket to piger i Øster Skerninge og Refsvindinge på Fyn.

Det står fast, at det er en og samme mand, der begik overgrebene.

- Vi har en viden, og det er vigtigt for os at at blive ved med efterforskningen, for det er meget grove overgeb. Han kan komme igen, og vi vil jo meget gerne nå at anholde ham inden det skulle ske. Vi kan fange ham i morgen, om et halvt år - eller måske slet ikke, forklarer Justesen.

Det første overgreb fandt sted i Øster Skerninge 27. oktober sidste år. Her gik det ud over en 11-årig pige.

Tre uger efter gik det ud over en 10-årig pige fra Refsvindinge. Begge piger var på vej hjem fra skole og SFO, da de blev tvunget ind i en rød bil og misbrugt seksuelt.

Godt politiarbejde

Joan Mølby fra Refsvindinge har selv haft sagen helt tæt på. Hendes mand blev afhørt at politiet, da de kørte rundt i netop en rød bil.

- Det er helt i orden. Politiet har gjort et rigtig godt stykke arbejde hernede og taget det meget seriøst. Det er jo en skrækkelig sag, især for dem det er gået udover, fortæller hun.

Stort arbejde

I sagens begyndelse rykkede politiet på alle offentlighedens henvendelser, men da de efterhånden er sparsomme, er politiet gået i gang med det efterforskningslederen kalder den tunge efterforskning.

- Vi sammenkører kriminalregisteret, centralregisteret for motorkøretøjer og DNA-registeret for at finde frem til potentielle emner, vi kan undersøge, fortæller Henrik Justesen.

Se med på TV 2/Fyn i aften, når vi sætter fokus på politiets arbejde seks måneder efter de to sager.