3.000 bigballer i brand - brandfolk har fået hjælp fra Jylland

Opdatering
Clock07. okt 2021, kl. 21:06
Vagtchef ved Fyns Politi, Henrik Strauss, oplyser ved 21-tiden, at der var 3.000 bigballer i laden. - Det vil tage noget tid at slukke. Nok et par dage, er mit bedste bud, siger vagtchefen. De fynske brandfolk har fået assistance fra Beredskabstyrelsen i Haderslev, og i løbet af aftenen og natten vil der blive arbejdet med, at få spredt halmballerne. I de første timer af branden blev brandfolkenes arbejde generet af nysgerrige bilister, som havde parkeret i siderne på den smalle vej. Det besværliggjorde, at få vand frem til brandstedet. - De kunne ikke rigtig få vand frem til at starte med, så indsatslederen var noget frustreret, fortæller vagtchefen og tilføjer, at der dog ikke blev uddelt bøder.

Fyns Politi måtte sidst på eftermiddagen torsdag udsende en appel til folk om, at de holdt sig væk fra Galdbjergvej nord for Gudme.

Her brød der kort før klokken halv fem brand ud i en lade. Laden er fyldt med halm, og brænder ved 18-tiden fortsat.

Ifølge et vidne var bilister på den smalle Galdbjergvej i vejen for de tankvogne, som bringer vand frem til branden.

“Lad være med at søge til området, fordi du er nysgerrig! Giv plads til dem, der knokler for at begrænse skaderne”, skrev vagtchef Henrik Strauss, Fyns Politi, på Twitter.

Forinden havde Henrik Strauss oplyst til TV 2 Fyn, at branden havde godt fat i laden, og billeder fra stedet viser da også, at hele den store lade brænder.

Vagtchefen oplyste desuden, at der ikke er fare for hverken mennesker eller dyr.