500 til borgermøde om asylcenter

Mere end 500 svendborgensere var tirsdag aften mødt op til borgermøde om det asylcenter, byrådet vil placere i den gamle SID-skole. Politikerne lovede, at borgernes mening tæller, inden den endelige beslutning træffes.

Klokken 19 begyndte borgermødet i SG-hallen om det asylcenter, som borgmester Curt Sørensen, gerne vil lægge by til. Men Svendborgs borgere er delt, når det kommer til at huse fremmede, og derfor var det nødvendigt at informere om det kommende asylcenter.

- Politiske beslutninger kræver dialog, og gode svar på gode spørgsmål. Det er derfor vi er samlet her i dag, siger Curt Sørensen(S), borgmester i Svendborg.

Med undtagelse af Dansk Folkeparti mener alle partier, at Svendborg godt kan rumme omkring 200 asylansøgere. Men Venstres byrådsgruppe er ikke alle for et asylcenter, så derfor er et borgermøde ekstra vigtigt for at træffe den rigtige afgørelse. Og venstres medlemmer kan stemme efter egen overbevisning i denne sag, siger Venstres førstemand.

- Jeg synes at der skal være tid til at lytte, så vi alle kan få forståelse for de spørgsmål der bliver stillet, lyder det fra Lars Erik Hornemann.

Forud for borgermødet er der dannet facebookgruper for og imod asylcenteret, og især modstandernes tone har været hård.

Mødet blev dog holdt i en sober tone og politikerne, var meget forsigtige i deres udmeldinger. Men det er ikke fordi de er bange for at træffe kontroversielle beslutninger i et valgår, siger de.

- Jeg har sagt fra starten, at det vigtigste er en bred politisk stillingstagen til spørgsmålet. Jeg håber, at vi kan undgå en skinger tone i et valgkampsår, siger Curt Sørensen.