62-årig dømt for at sende breve med afføring

En 62-årig mand fra Svendborg er mandag blevet dømt for blandt andet at have sendt kuverter med afføring.

Mandag faldt der dom i en bogstavelig talt ildelugtende sag.

En 62-årig mand fra Svendborg blev dømt for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, som han begik i en periode fra september 2012 til august 2015. 

- Der er formentlig udelukkende tale om personer fra Langeland, som har modtaget brevene, siger Lisbet Høiberg fra Fyns Anklagere til TV 2/Fyn. 

Retten fandt manden skyldig i at sende kuverter med afføring og breve til flere personer på Langeland og Tåsinge.

Brevene uden afføring indeholdt beskrivelser af seksuelle handlinger indebærende tis og afføring. Især én kvinde modtog flere af de ildelugtende forsendelser fremgår det af domsresuméet fra Retten i Svendborg.

- Det er personer som i udgangspunktet har haft læserbreve i den lokale avis, og så har han reageret på de læserbreve - sådan forstår jeg ham i hvert fald, siger Lisbet Høiberg.

Manden blev yderligere fundet skyldig for i en periode fra december 2015 til marts 2016 ad fire omgange at have klistret billeder med uanstændigt og blufærdighedskrænkende indhold på rækværk og postkasser på en bestemt adresse i Svendborg. 

Politiet har i flere år efterforsket sagen, men det har været svært at finde frem til, hvem der stod bag forsendelserne. Det var først da politiet bad postbudene i de berørte områder om hjælp, at sagen blev opklaret. 

Manden blev sigtet i 2016, men har ikke kunnet afgøres i retten, før manden havde været igennem en mentalundersøgelse. 

Den 62-årige mand er dømt til ambulant psykiatrisk behandling i en periode på maksimalt fem år.