92 år: Lilly kræver fart og action

Selvom man er kommet lidt op i årene er det aldrig for sent at prøve noget nyt. For fire uger var 92-årige Lilly Hansen på sin første flyvetur, og mandag tog hun med en gruppe beboere fra plejehjemmet på sin første ridetur.

0809 heste1

Lilly Hansen er 92 år og bor på Trollehøj Plejecenter i Svendborg. For fire uger siden fløj hun over Tåsinge og Valdemar Slot på sin første flyvetur nogensinde. Og det gav tilsyneladende Lilly Hansen mod på flere oplevelser.

- Jeg har aldrig prøvet at ride, så det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg ved ikke hvordan det er, men jeg tror at det er spændende, siger Lilly Hansen.

Det var Lilly Hansen, der fik ideen til rideturen, og fem andre beboere på Trollehøj Plejecenter meldte sig eksperimentet på hesteryg.

- Jeg vil egentlig slet ikke ride, men da de gik og spurgte, vidste jeg vist ikke rigtig, hvad jeg sagde ja til. Nu er jeg noget nervøs, men jeg håber at få hjælp til komme og og ned fra hesten, siger 84-årige Bessie Nielsen.

I følge personalet på Troldehøjen har Lissy Hansen forandret sig på det seneste, og hendes fem børn kan slet ikke kende deres mor, som sjældent har tid til at få besøg.

- Det er rigtig dejligt, at vores beboere selv kommer med forslag til aktiviteter. Det beviser, at selvom man er kommet på plejehjem, så stopper livet ikke, siger sektionsleder på plejehjemmet, Annette Søby.

De seks beboere blev kørt i bus til Gartnergårdens Ridecenter i Ringe, hvor man har erfaring med at håndtere handicappede og ridning. Både Lilly Hansen og Bessi Nielsen sidder som de fleste andre ældre fra plejecenteret i kørestol, og derfor blev de hejst op på hesteryggene.

Nervøsiteten blev dog for meget for en enkelt beboer, som alligevel ikke turde tage en ridetur, men Lilly, Bessi og tre andre beboere gennemførte med hjælp fra rideklubben deres livs første ridetur.

- Det var en rigtig fin tur. Det var en pæn og stille og rolig hest, så det gik godt, lød det fra Lilly Hansen efter rideturen.

0809 heste5

Og de ældre har tilsyneladende stadig ikke fået nok action. Næste oplevelse venter måske lige om hjørnet.

- Jeg har aldrig prøvet at springe i faldskærm. Det kunne jeg faktisk godt tænke mig, siger Bessi Nielsen.