Akutgruppe vejrer morgenluft

Kristendemokraternes krav om at bevare akutmodtagelser i blandt andet Svendborg vækker glæde hos sygehusforkæmperne.

Kristendemokraternes krav

Mens lægerne advarer mod at ændre sygehusplanen med nye supersygehuse og nedlæggelse af akutmodtagelserne på udkantssygehuse, så vejrer man morgenluft i Akutgruppe Sydfyn.
  
Kristendemokraternes indtog i 2020-forhandlingerne med regeringen kan måske ændre sygehusplanen med kravet om bevarelse af akutmodtagelserne i Næstved, Svendborg og Holstebro.

Som tak for efterlønsreform ?

Og på Sydfyn glæder man sig over udsigten til måske  at kunne beholde akutmodtagelsen i Svendborg.

- Men man kan så spørge, om akutmodtagelsen virkelig bare kunne sælges for en efterløn. Sådan har vi aldrig handlet.
Vi har troet på argumenternes kraft. Men hvis det ender med en akutmodtagelse på denne måde, så må det jo være op til vælgerne på valgdagen at afgøre, om betingelserne var rimelige, siger Gert Rasmussen, formand for Akutgruppe Sydfyn, til Ritzau.
 

Regionsrådsformand: spændende

Region Syddanmark har hele tiden ønsket at bevare sygehuset i Svendborg, men Regionsrådet blev i sidste ende presset til at opgive Svendborg for at få statsstøtte til et nyt supersygehus i
Odense

  - Det er spændende, at det nu kommer op igen. Men hvis det ikke var nu, så var det blevet en del af valgkampen. Jeg vil stadig kæmpe for Svendborg, hvis det bliver efter den model, vi oprindeligt havde ønsket, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) til Ritzau.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde tirsdag, at "sundhed ville være et tema" i forhandlingerne, men afviste samtidig at tale direkte om akutfunktioner.