I det fynske folks tjeneste

Alarm på Oure: Elev smittet med meningitis

Tirsdag morgen sendte Oure Efterskole en dreng på hospitalet. Det viste sig, at han havde meningitis.

En elev fra Oure Efterskole blev tirsdag indlagt med meningitis. Heldigvis er hans tilstand god.

Det, der begyndte med en forkølelse, viste sig desværre at være langt mere alvorligt for en dreng på Oure Efterskole.

- Han havde i første omgang klaget over lidt forkølelse, men tirsdag morgen klagede han over nakkestivhed og hovedpine, og så ringede vores sygeplejerske efter en ambulance, der kørte ham på OUH, fortæller forstander Carsten Petersen.

Drengen er med 99,9 procents sandsynlighed blevet smittet med meningitis.

Tager ingen chancer

Meningitis er betændelse i hjernehinderne, og det kan i værste tilfælde være dødeligt, så forstanderen blev naturligvis bekymret. Og skolen tog ingen chancer og satte med det samme det store apparat i gang. 

Læs også Efterskoleelev død af meningitis

- Jeg tænker det værste. Men jeg tænker også: Har vi gjort det godt nok, har vi gjort hvad vi kunne, og det synes jeg, vi har, siger Carsten Petersen.

Straks efter eleven blev kørt på sygehuset, kontaktede efterskolen embedslægen for at følge alle forholdsregler efter bogen.

- Det smitter gennem kontakt, så vi har tjekket alle, der har været tæt på ham, og tre andre er blevet sendt til tjek og har fået forebyggende antibiotika. Heldigvis er de alle tre tilbage igen, og deres prøver var negative, siger Carsten Petersen.

Forstår bekymringen

Skolen har været i tæt dialog med forældrene, der ligesom forstanderen naturligt er bekymrede, men generelt har alle håndteret situationen godt, og forstanderen har kun ros til forældre og personalet på skolen.

- Jeg forstår godt, at forældrene bliver nervøse, men jeg må sige, at de har taget det overordentlig pænt. Nu er det selvfølgelig ikke ovre endnu, så vi går med livrem og seler og holder hele tiden øje med eleverne og følger embedslægens anvisninger, siger Carsten Petersen og fortsætter:

- Status er, at der er styr på det, og jeg tillader mig at være forsigtig optimist. Den seneste melding, jeg har fået fra drengens mor, er, at han er vågen og at han formentlig kommer sig uden mén.

Du kan læse mere om meningitis her