I det fynske folks tjeneste

Alternativt flertal vil udskyde Tankefuld

Svendborg: Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er gået sammen med rød blok og stiller krav om, at halvdelen af besparelserne på 31 millioner kroner fjernes

Det er partierne Socialdemokratiet, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Tværsocialisterne og SF, der, inden budgetforhandligerne går i gang, har strikket en række krav sammen, som de kræver gennemført.

De seks partier forpligter sig til at fjerne halvdelen af de planlagte besparelser i kommunen. Der er op til budgetforhandlingerne lagt op til besparelser på i alt 31,7 millioner kroner, men ved at udsætte anden etape af Svendborgs nye bæredygtige bydel, Tankefuld, og tage penge fra kommunens valutapulje vil det alternative flertal kun spare 15,8 millioner kroner i 2017.

Tankefuld skubbes et år
Det har indtil nu været planlagt, at anden etape af Tankefuld skal igangsættes i 2017, men ved at udsætte dette til 2018 slipper kommunen for anlægsudgifter på 8,6 millioner kroner.

De sidste 7,3 millioner kroner vil partierne tage fra kommunens valutapulje. Valutapuljen er en pulje, hvor kommunen sætter penge til side, så den er sikret, hvis renten på nogle af kommunens kortfristede lån stiger.

Fri leg til alle partier
Partiernes udspil er dog ikke noget endeligt budgetforlig, og i forslaget står der:

- Partierne er enige om ovenstående forslag og stiller hinanden frit i forhold til at rejse egne forslag eller indgå budgetforlig. Partierne forpligter sig til kun at indgå i budgetforlig på grundlag af ovennævnte forslag.

Dermed er der umiddelbart reel mulighed for, at de enkelte partier alligevel kan forhandle med Venstre og Konservative om et budgetforlig, uden at alle seks partier ender med at skrive under på budgettet for 2017.