Anstændighedens Plads rykker ind på borgmesterkontoret

Foreningen "Syg i Svendborg" overrakte fredag en gave til Svendborgs nytiltrådte borgmester, Lars Erik Hornemann. Foreningens medlemmer håber, at det vil hjælpe deres sag om bedre behandling af syge i kommunen.

Gaven var en buket blomster og et eksemplar af "Syg i Svendborg"s logo: et skilt med titlen "Anstændighedens Plads". Den nye Venstre-borgmester tog imod gaven, som fik en - i hvert fald midlertidig - plads på borgmesterkontoret.

Foreningen "Syg i Svendborg" blev grundlagt i foråret 2011. Den kæmper for at skabe kortere sagsbehandlingstider i sager om sygemeldte borgere. Blandt andet via demonstrationer. I dag rummer foreningen 451 medlemmer, der enten selv er berørte af sygdom, eller som er medlem af foreningen som støtte.

Foreningen er ikke just kendt som en fan af den nu forhenværende borgmester Curt Sørensen, trods hans partitilhørsforhold hos Socialdemokraterne. Til gengæld har foreningen tidligere rost Venstre-manden Lars Erik Hornemann som værende mere lydhør over for dens budskab.

- Det er dejligt at få en påskønnelse. Jeg mener nu bare ikke, at jeg har gjort andet end hvad man kan forvente af en politiker, siger Lars Erik Hornemann.

Gaven til den nye borgmester skal ses som tak for hans interesse for foreningen, men også som en påmindelse om, at foreningen nu også har forventninger til ham som byens øverst ansvarlige.

- Sagerne er blevet trukket i langdrag her i Svendborg Kommune. Folk har ikke kunnet få pension eller flexjob og folk er blevet parkeret på kontanthjælp i årevis. Vi håber, det vender nu, hvor vi får Lars Erik Hornemann som borgmester, siger Maria Bolvinkel fra "Syg i Svendborg".

Resultat kan ventes om 100 dage

Skiltet fik i første omgang plads bag et modelskib på borgmesterens kontor
Skiltet fik i første omgang plads bag et modelskib på borgmesterens kontor

I følge foreningen er der nu sat punkter på dagsordnen omkring sagsbehandlingstiden, og Venstre har blandt andet lovet inden for 100 dage efter valget, at sagsbehandlingstiden i Jobcenteret vil være markant nedsat.

- Vi håber, at Lars Erik Hornemann vil beholde skiltet på sit kontor og huske at kaste et blik på ordlyden, inden han går i byrådssalen for at træffe beslutninger, siger Maria Bolvinkel.

Skiltet er også at finde på tre andre lydhøre beslutningstageres kontor, nemlig Johanne Scmidt Nielsens, Pernille Skippers og hos formanden for FOA, Dennis Kristensen.

- Det er klart, at som borgmester kan jeg endnu bedre stille de spørgsmål, der skal føre til at vi kan få effektiviseret vores sagsbehandling så meget som muligt, siger Lars Erik Hornemann (V) til TV 2/FYN.