I det fynske folks tjeneste

Bådejere på Thurø sure på ny ejer af havn

Bådejerne på Thurø skælder ud og frygter at den lokale lystbådehavn nu bliver overtaget af rige folk fra Nordsjælland. Marinaen har fået ny ejer som har varslet lejestigninger på over 100 procent.

Thurøbund Havn, hvor priserne for en bådplads stiger til det dobbelte

Hidtil har en bådplads i havnen kostet i omegnen af 6000 kroner om året. Men nu forlanger den ny ejer 12.000 til 14.000 kroner om året.

Det mener de lokale brugere af havnen er urimeligt.

- Det kan betyde, at mange af de nuværende brugere af havnen ikke har råd til at ligge i havnen, siger Curt Sørensen, som udover at være bådejer også er formand for socialdemokraterne i Svendborg.

- Det bliver kun folk med mange penge, der får råd til at ligge her, mens vi andre bliver gjort til turister i vores eget lokalområde, siger han. 

Naturlig prisstigning

Formanden for Thurøbund Marina, Jens Erik Karlskov Jensen, siger, at eftersom han har betalt 40 millioner kroner for havnen, er pladslejen nødt til at stige.

- Priserne i havnen er ikke steget i lang tid og var derfor exceptionelt lav.

- Jeg er da ked af, hvis folk mener, de ikke har råd til at ligge i havnen. Jeg har ikke købt den for at lave ballade - tværtimod, siger han.

Flere bådejere er begyndt at se sig om efter andre bådpladser, for eksempel i de kommunale nabohavne, hvor pladslejen er noget lavere.

Men her er der lange ventelister.