Badmintonspiller dømt for trusler og utilbørlig optræden

En badmintonspiller fra Svendborg er af disciplinærudvalget under Badminton Danmark blevet idømt tre spillerunders karantæne for at have truet og hånet en modspiller fra Middelfart.

Vold i sport finder tilsyneladende ikke kun sted på fodbold- eller håndboldbanen. Også på en badmintonbane kan sportsudøverne ty til trusler og chikane af modspillerne. 

Badminton Danmarks disciplinærudvalg har netop afsagt kendelse i en usædvanlig sag tvist mellem to fynske klubber. Udvalget dømmer spilleren fra Svendborg Badmintonklub for at have spyttet på en tilskuer og for utilbørlig optræden. Kendelsen lyder på tre spilledages karantæne. 

Faren til den 20-årige spiller fra Middelfart er dog langt fra tilfreds med dommen.

- Han er blevet dømt for voldelige trusler og for at spytte på en tilskuer, så er det fuldstændig latterligt, at han kun har fået tre dages karantæne, siger Jørgen Færch.

 

Jørgen Færch: Min værste badmintonoplevelse

 

Danmarksserie holdkampen mellem de to fynske klubber blev spillet 6. september, og de usportslige begivenheder fandt sted i en kamp mellem en ung  spiller fra Middelfart og spiller fra Svendborg. Efterfølgende blev den 40-årige Svendborg-spiller indberettiget til disciplinærudvalget og meldt til politiet af Middelfart Badminton Klub.

Klubben i Middelfart anmeldte den 40-årige spiller, fordi han under kampen skulle have truet sin modspiller med tæsk, skudt bolde efter ham, spyttet på en tilskuer og være kommet med gentagne hånende bemærkninger til sin modspiller.
Spilleren er endvidere anklaget for at have dasket til spillerens fars mobiltelefon. Kampen blev spillet i Svendborg og i følge Middelfart Badminton Klub, gjorde arrangørerne intet for at stoppe den usportslige optræden.

- Det er en skændsel for sporten, siger Jørgen Færch.

 

 

 

I et svar til disciplinærudvalget beklager Svendborg Badminton Klub, at badmintonspilleren har truet sin modspiller, men de mener, at han blev provokeret af sin modspiller. Klubben afviser dog, at den dømte spiller har spyttet på tilskuere.

Disciplinærudvalget har i sin afgørelse fundet, at det er en skærpende omstændighed, at spilleren fra Svendborg  samtidig har en tillidspost i Svendborg Badmintonklub. 

Men Middelfart Badminton Klub vil ikke affinde sig med, at den dømte spilller slipper med tre dages karantæne.

- Der er ingen tvivl om, at vi anker afgørelsen til Dansk Idræts hovedudvalg, siger Jørgen Færch.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den 40-årige spiller til kendelsen.