Bæredygtig bydel i Svendborg

Græs på taget og forkælelse for cyklisterne. Det er en del af projekt Tankefuld, der i første omgang skal give 600 nye boliger i det vestlige Svendborg - i fremtiden Sofielund.

Byrådet i Svendborg har vedtaget planen, der betyder en omfattende modernisering af områderne ved Egense og
Rantzausminde. Når projektet er helt færdigt skal der stå 4000 boliger klar.

- Vi tror på visionen, og vi tror på, at der er mennesker i Danmark, der vil bo på den her måde. Bo alternativt. Bo energivenligt rigtigt og være med til at bygge en bedre verden op, forklarer Bruno Hansen, der er formand for Kultur- og Planudvalget i Svendborg Kommune til TV2/Fyn.
 
Området er meget anderledes end de normale villakvarterer. Tagbelægningen skal være af græs og cykelstier og gangstier prioriteres over vejene.

- Billisterne vil opdage, at her er mange flere hajtænder end på en normal vej. Hver gang der kommer en sti eller en cykelsti på tværs, så er det bilerne, der skal vige, fortæller projektleder, Poul H. Mathiesen.   

Folkene bag projektet er tilfredse, hvis der kan sælges bare 15-20 grunde i det kommende år. En villagrund på 600-700 kvadratmeter i den ny bydel kommer til at koste en halv million kroner.