Bank til træet

I dag begyndte det store sundhedstjek af de ældgamle træer på alleen ved Hvidkilde Gods. Hvis de er for syge, ryger de alle til fordel for en cykelsti. Det frygter greven på Hvidkilde Gods.

Cykelsti frem for træer

Med hammer og mejsel bankede og skrabede folk fra Skov og Landskab i de op mod 200 år gamle lindetræer ved Hvidkilde Gods. Det er Vejdirektoratet, der har bestilt den uvildige undersøgelse, fordi de vil undersøge sundheden i træerne.

- Når man kigger op gennem alleen, så ser man jo en flot allé. Men når man går ned på det enkelte træ og kigger nærmere på det, så kan vi lynhurtigt se, at der er nogle træer, som er alvorligt skadet og som - det kan jeg allerede sige nu - vil blive anbefalet fældet af sikkerhedsmæssige hensyn, fortæller seniorrådgiver Palle Kristoffersen fra Skov og Landskab fra Københavns Universitet.

Godsejeren frygter, at Vejdirektoratets planer om at lave en cykelsti på stedet kommer før hensynet til træerne.

- Min bekymring går på, at man pludselig siger, at nu skal hele alleen væk, som jo var ønsket fra Vejdirektoratets side for at skabe cykelsti, fortæller Christian greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn.