Besparelser rammer ældre i Svendborg

Besparelser rammer de ældre i Svendborg. Kommunen skal spare op mod 10 millioner kroner, og det vil betyde mindre rengøring og færre dagcentre.

Mandag eftermiddag stod den på bowling og knipleri på dagcentret Damgården. Men i fremtiden kan Anna Stæhr måske komme til at sidde inden for de samme fire mure.

Svendborg Kommune skal nemlig spare på ældreområdet, og lukning af dagcentre er ét af spareforslagene.

- Det synes jeg naturligvis ikke om. Jeg synes der var andre steder, man kunne spare. Jeg syne sikke, det altid skal være de ældre det skal gå ud over, siger Anna Stæhr.

Millionbesparelser

Bent Rasmussen fra Ældrerådet i Svendborg er ikke glad for de nye spareforslag i Svendborg Kommune.
Bent Rasmussen fra Ældrerådet i Svendborg er ikke glad for de nye spareforslag i Svendborg Kommune.

Men der skal spares på ældreområdet. Syv en halv millioner kroner i 2014. Og 10 millioner kroner i 2015 og frem.

Blandt de nye spareforslag er, at de ældre kun skal i bad én gang om ugen mod to i dag.

Desuden skal de kun have rengøring hver tredje uge, hvor det er hver anden uge i dag. Og så er der et forslag om at lukke op mod halvdelen af de otte dagcentre, der ligger i Svendborg Kommune i dag.

Alle sammen forslag, der ikke lyder godt i Ældrerådets ører.

- Det kan jeg ikke lide. Vi var for nogle år siden udsat for kraftige besparelser. Det har vi nået at fordøje. Så får vi at vide i 2012, at der ikke er nogen besparelser i 13, at det begynder at gå lidt fremad igen. Og så var vi til møde for et par måneder siden, hvor vi fik administrationens oplæg til besparelser for 2014 og fremover. Det kommer til at gøre ondt, siger Bent Rasmussen, formand for Ældrerådet i Svendborg.