I det fynske folks tjeneste

Betalt for lidt i 10 år: Sydfynske kunder skal af med 17 millioner

Kunderne hos Sydfyns Elforsyning har betalt for lidt i 10 år. Nu opkræves de i alt 17 millioner kroner.

Sydfyns Elforsyning sender ekstraregninger ud til kunderne. Arkivfoto.

Opdateret 14.17

Vi har tidligere citeret Engeriwatch for, at regnskabet i 2015 er skyld i ekstraregningerne til kunderne. Administrerende direktør i SEF, Anders Banke, fortæller, at det ikke er tilfældet. Vi har derfor rettet i artiklen.

Sydfyns Elforsyning (SEF) har haft penge til gode hos deres kunder. I en årrække på 10 år har forsyningsselskabet opkrævet for lidt hos sine kunder, og derfor får forbrugerne nu en ekstraregning på i alt 17 millioner kroner.

Læs også Har ikke tjent penge i syv år: Fynsk tobaksgigant kæmper med underskud

- Fra 2005 til 2015 har vi opkrævet for lidt, og det er dét, vi opkræver på én gang nu, fortæller administrerende direktør i SEF, Anders Banke.

Indkrævningen startede allerede i sidste kvartal af 2016, og den ekstra opkrævning er overstået i 2017. Ifølge direktøren mærker kunderne det ved en stigning på mellem 10 og 20 kroner om måneden resten af året. 

I 2015 kom SEF ud med et historisk dårligt regnskab på grund af tab på værdipapirer, og de røde tal glødede. Resultatet blev et minus på 12,3 millioner kroner. 

Læs også Fynsk firma ansatte 13 nye medarbejdere - så steg salget med 19 procent

SEF fik i regnskabet året efter indhentet 9,5 millioner kroner, og forsyningsselskabet har for første gang siden 2013 overskud og sorte tal på bundlinjen. 

Anders Banke afviser, at ekstraregningen skyldes underskud i regnskabet.

- Det har intet med 2015-regnskabet at gøre. Vi har ventet på, at Energitilsynet har givet tilladelse til at opkræve vores tilgodehavende, siger han. 

Direktøren forventer, at SEF også i 2017 vil komme ud med underskud. Det skyldes blandt andet nedskrivninger af Waoo-aktier.