Biler undviger spøgelsesbilist på motorvej

Fartglad fynbo kørte 16 kilometer i den gale retning på Svendborgmotorvejen, før politiet fik stoppet ham.

En 42-årig mand fra Nyborg var natten til torsdag tæt på at kollidere med flere køretøjer, da han kom drønende i den forkerte retning på Svendborgmotorvejen på Fyn.

Det var en fynsk hundepatrulje, der opdagede spøgelsesbilisten, da betjentene var på vej nordpå mod Odense på motorvejen.

- Han kører mod Svendborg, men i den forkerte vejbane. Han passerer lige ved siden af hundepatruljen, siger vagtchef Erik Halkjær fra Fyns Politi.

Betjentene fandt hurtigt den første afkørsel og suste efter spøgelsesbilisten.

- De forsøger at indhente ham, men de må køre temmelig langt og temmelig hurtigt, fortæller Erik Halkjær.

Politiet vurderer, at spøgelsesbilisten kørte omkring 150-160 kilometer i timen, og tre biler måtte trække ind i nødsporet for ikke at blive ramt af den fartglade fynbo.

Da betjentene efter cirka 16 kilometers politijagt fik kontakt til den 42-årige mand, opgav han pludselig sit motorvejs-ræs.

- Da de indhenter ham og kører med det blå blink tændt, opdager han ligesom, at den er gal, og så stopper han bilen midt på motorvejen, siger Erik Halkjær.

De fynske betjente kravlede over autoværnet og fik lagt manden i håndjern. Hans bil blev bragt til en nærliggende rasteplads.

- Vi har mistanke om, at han er påvirket af spiritus, og vi har derfor taget en blodprøve, siger vagtchefen.

Den 42-årige fynbo vil blive sigtet for spirituskørsel og for at have bragt andres liv i fare med sin hasarderede kørsel, oplyser politiet.

I søndags gjorde en anden beruset spøgelsesbilist også vejene usikre på Svendborgmotorvejen. Manden var tæt på at ramme en modkørende bilist, og politiet fik standset ham med sømmåtter, efter han havde forsøgt at undslippe ordensmagten.